Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Petr Nedvěd je liberecký patriot. Věřil jsem, že zůstane!

Date of publication Author Martin Kadlec

Na konci minulého týdne přišla zpráva, na kterou netrpělivě čekal snad každý fanoušek Bílých Tygrů už od konce uplynulé sezóny. Petr Nedvěd bude pokračovat v Liberci. Se zkušeným reprezentačním centrem v létě jednal přímo prezident klubu Petr Syrovátko a nakonec vše dovedl ke zdárnému a pro Bílé Tygry šťastnému konci.

 
 
Prezident klubu Petr Syrovátko
 
 
Můžete nám přiblížit, jak probíhala jednání o dalším Petrově angažmá u Bílých Tygrů?
O Petra byl velký zájem už během minulé sezony, dostával nabídky od velkých klubů KHL. Asi po dvou hovorech jsem tehdy řekl, že bych si nepřál, aby odešel, ale před další sezonou že mu dáme prostor zvážit nabídky. Petr v létě jednal s několika kluby z KHL, ale své další působiště si vybíral nejen po hokejové stránce, ale i tak, aby ho tam bavilo žít „normálním“ životem. Ale protože Petr je liberecký patriot, stále jsem věřil a předvídal, že nakonec bude pokračovat u nás. Je to naplnění našich dohod.

Jaké je pro Vás, jako pro prezidenta klubu, vědomí, že klíčový hráč týmu, jakým Petr Nedvěd beze sporu je, bude u Bílých Tygrů pokračovat?
Petr procestoval s hokejem celý svět, je to velezkušený hráč a je samozřejmě radost, že v závěru kariéry bude pokračovat u nás. Máme před sebou další sezonu a bude-li Petr zdravý, nemusí pro něj být ani tou poslední. Domluvili jsme se ovšem jako vždy, jen na jeden ročník. Další se bude odvíjet od toho, jak se bude cítit. Třeba je před námi vidina, že vypravíme jednoho olympionika na olympiádu v Soči - to je samozřejmě nadsázka. Když Jarda Jágr ale nechce končit, tak Petr nemůže taky. (smích)

Petr Nedvěd navíc od nové sezóny bude mít u Bílých Tygrů Liberec i další funkci…
Ano, dohodli jsme se, že Petr Nedvěd se stává součástí klubu nejen jako hráč, ale také jako spoluvlastník Bílých Tygrů. Plácli jsme si na to. Musíme to dotáhnout už jen po právní stránce. V praxi se pro Petra v nové sezóně zatím nic nemění. Přednost má samozřejmě především hokej. Petr už v hokeji hodně dokázal a pro klub může být velkým přínosem i v nové roli. Navíc je a bude velkým vzorem pro naše mladší hráče a mládež.

Děkuji za rozhovor

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení