Akademie Bílí Tygři Liberec

Hvězdy NHL míří do Liberce! Prezident klubu vyjednává s brankářem Ondřejem Pavelcem a obráncem Ladislavem Šmídem.

Date of publication Author Redakce

Výluka NHL pořádně rozhýbala trh s volnými hráči a pozadu nezůstávají ani Bílí Tygři z Liberce. Prezident klubu Petr Syrovátko se dohodl s jedním z nejlepších brankářů současnosti Ondřejem Pavelcem, který v NHL hájí barvy Winnipegu, a netrpělivě vyhlíží i příjezd obránce Ladislava Šmída z Edmontonu. Přečtěte si exkluzivní rozhovor s prezidentem klubu Petrem Syrovátkem.

Kdy by mohli za Bílé Tygry nastoupit Pavelec a Šmíd?
S hráči jsme na všem domluveni. V případě Ondry Pavelce čekáme na rozhodnutí jeho kmenového klubu Kladna a potvrzení transferkarty od IIHF. V případě Ládi Šmída jde pouze o potvrzení transferkarty. Když to všechno půjde rychle Pavelec by mohl nastoupit v pátek. Šmíd v neděli. Ani jedna strana nechce ztrácet čas.

Jsou hráči už v Liberci?
Pavelec naskočil dnes dopoledne do tréninku. Láďa Šmíd přiletí zřejmě v sobotu z Kanady do Čech. Na ledě by se měl objevit v neděli dopoledne.

Ondřej Pavelec na 1. tréninku s Bílými Tygry
Kde se vzalo rozhodnutí o angažování takových fantastických opor?
Jsem srdcař. Rozhodovalo fandovství k hokeji a k Liberci. Když jsem četl zprávy, že se nemůže Třinec s Pavelcem dohodnout, zvedl jsem telefon a volal. U Ládi Šmída jsem si byl jistější vzhledem k vynikajícím vztahům, které spolu máme.
Je to splnění dalšího snu.

Každá „sranda“ ale něco stojí. Kolik budou hráči klub stát?
V tomto případě šlo skutečně o majitelské rozhodnutí. Oba hráči nás budou jen na pojistkách stát 650.000 tisíc korun za měsíc. Je to ohromná částka, ale musíme to zvládnout. Musíme makat, abychom tyto peníze vydělali.

Nedávno redaktor deníku MF Dnes napsal, že klub Bílých Tygrů Liberec bude slavný, pouze když bude angažovat Ovečkina, Crosbyho nebo Jágra, ale to se prý nikdy nestane..
Takový útok jsem nezaregistroval a snad ho ani nechci komentovat. Vše vzniká u nás tak trochu na dálku, protože mé řízení probíhá mnohdy ze zahraničí. Já a moji lidé se musejí soustředit na to, jak hokej v Liberci zaplatit a udělat ho pro fanoušky atraktivní a krásný a ne se zaobírat podobnými nesmysly.

Očekáváte, že bude po dobu výluky v NHL v Tipsport areně vyprodáno?
Je to mým snem a věřím, že tolik posil z NHL přitáhne velký počet fanoušků.

Prezident klubu Petr Syrovátko
Pomůže vyprodaná aréna klubové kase?
Každý divák se počítá. Určitě to ale nepokryje náklady na Pavelce a Šmída. Všeobecně se ví, že u nás je podíl vstupného na klubovém rozpočtu kolem 15 procent.

Kdo tedy posily z NHL zaplatí?
Bude to generální partner klubu společnost Syner a další partneři klubu, kteří nám drží palce, chtějí udělat něco pro hokej a město Liberec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení