Akademie Bílí Tygři Liberec

Češi dnes v Liberci vyzvou Švédy, představí se tři Tygři

Date of publication Author Martin Zíta

Už dnes se na ledě liberecké Tipsport areny představí národní týmy Česka a Švédska. A zastoupení budou mít i tygří barvy, o což se postará hned trojice hráčů. V českém dresu nastoupí kapitán Tygrů Petr Nedvěd, obránce Ladislav Šmíd a brankář Ondřej Pavelec.

V Liberci se národní tým, včetně československého, představí už pošestnácté. Vůbec poprvé se tomu stalo v roce 1972, konkrétně 27. září, kdy Československo vyzvalo tehdejší NDR a slavilo výhru 3:1. Zatím poslední duel se na severu Čech odehrál 19. dubna 2009 a také ten byl pro naše barvy vítězný, když si národní tým poradil s Finskem.

O něco speciálnější příchuť bude mít dnešní zápas pro tři, již zmiňované, hráče. Co se startů týče má za sebou v reprezentaci nejvíce Petr Nedvěd, jenž stihl 21 zápasů s bilancí devíti branek, čtyř asistencí a jednou bronzovou medailí z MS. Čtyřicetiletý veterán by se měl „doma“ představit v první formaci s Plekancem a Tlustým. Netradiční pak bude jeho post – pravé křídlo, kde, jakožto kovaný centr, ještě nenastoupil.

.

Petr Nedvěd právě po vítězném utkání se Švédskem

Obránce Ladislav Šmíd, který český dres obleče po čtyřech letech, se může chlubit patnácti starty, v nichž zatím nebodoval a neslavil ani týmový úspěch. Nejméně startů, čtrnáct, má trochu překvapivě Ondřej Pavelec. Přesto si právě jeho s národním celkem spojíme nejvíce, vždyť pro svou zem vybojoval už dvě medaile, zlatou a bronzovou.

Jak se bude tygřím zástupcům dařit se lvem na hrudi uvidíme dnes od 18:00 na ledě Tipsport areny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení