Akademie Bílí Tygři Liberec

Hrou v závěru jsme si vyrovnání zasloužili, říká dvougólový Petr Nedvěd

Date of publication Author Daniel Ježek

Na Štěpána se Bílí Tygři představili na ledě třineckých Ocelářů. Ač Liberečtí dlouho prohrávali, nakonec dokázali dotáhnout utkání do samostatných nájezdů. Večer s jednobodovou příchutí hodnotí kapitán Liberce Petr Nedvěd, jenž si v duelu připsali čtyři kanadské body.

Utkání, které se určitě líbilo oku hokejového fanouška. Jedenáct branek, nevšední zápletka. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, Bílí Tygři se ale nevzdali ani když soupeř byl v tříbrankovém vedení. Enormní tlak v závěru základní hrací doby sebou přinesl ovoce v podobě jednoho bodu za prohru po nájezdech.

Tam utkání jednatřicátého kola nasměroval Petr Nedvěd, který se prosadil pětačtyřicet vteřin před vypršením šedesáté minuty. Střelec první liberecké branky a vyrovnávacího gólu hodnotí výkon na východě republiky

Petře, bod ze zápasu s Třincem, jak si to ceníte?
Třinec má vynikající mužstvo. Musíme si nalít trochu čistého vína, protože naše situaci je trochu jiná, než u Třince. Nakonec ale musím říct, že hrou v závěru jsme si to vyrovnání zasloužili. Šance ale byly na obou stranách, zápas mohl dopadnout jakkoli. A ty trestná střílení...to je kapitola sama o sobě, ty nám fakt nejdou. Za bod jsme každopádně rádi.

Utkání do prodloužení poslal váš gól, byl to Růžička, kdo srazil puk do vlastní branky?
Někdo to tam srazil no, nevím kdo. (směje se) Já tam viděl Pospece (Tomáše Pospíšila), kdyby to prošlo, tak by to měl do prázdné brány. Teď už to je jedno, kdo ten puk poslal do branky. Hlavně, že to tam spadlo.

Posledních pět zápasů jste v Třinci dotáhli do prodloužení, lze na tom najít něco pozitivního?
Pozitivního na tom je to, že bojujeme až do poslední minuty. Sice prohráváme na nájezdy, alespoň ale sbíráme ty body, které v naší situaci potřebujeme jako sůl. Radši bychom ale brali o dvě prohry víc a mít více tříbodových zápasů. Tam pak naskakují ty tři body, které nám hodně chybí.

Všemi určitě hodně otřásla situace kolem třineckého Hudlera, kterého zasáhla brusle do krku a musel být ihned odvezen do nemocnice.
Neviděl jsem krev, tak jsem doufal, že to nebylo nic vážného. Pokaždé, když se zasáhne oblast krku, tak to může být velmi vážné. I my jsme rádi, že je Jirka v pořádku. Přejeme mu brzké uzdravení. Raději ani nemysleme na to, co všechno se mohlo stát. Já byl zrovna na ledě, tak ani nevím, s kým tam bojoval. Jen jsem slyšel, jak spadli na zem a viděl jsem, že brusle letěla hodně vysoko.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení