Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Vampola - Vzal jsem si k srdci slova kapitánova

Date of publication Author eReS

Desetitýdenní přípravný blok, v němž hokejisté Bílých Tygrů nabírali zejména fyzickou kondici, skončil v úterý 29. června testy a hráči míří na zaslouženou dovolenou. Jinak tomu bude ale v případě Petra Vampoly (viz. foto), který se dobrovolně vzdal dovolenky a zamířil pokračovat v nabírání kondice na rodnou Vysočinu, aby, jak sám říká, byl svým kamarádům vzorným příkladem v nadcházející sezoně.

O to se snaží již od začátku přípravného období, když všechny volné dny, na rozdíl od svých kamarádů spoluhráčů, strávil na stavbě nového multifunkčního areálu, jenž vyrůstá mezi Jeronýmovou a Máchovou ulicí.

Vampola se tak stará nejen o svou přípravu, zasloužení hodná je také jeho aktivita na stavbě, kdy se doslova pod jeho rukama rodí nová hala, v níž budou Bílí Tygři nastupovat k domácím utkáním již v příští sezoně. „Smlouvu v Liberci mám ještě na dva – tři roky, vzal jsem proto jako svou povinnost podílet se na stavbě takovéhoto krásného sportovní stánku. Chtěl jsem, abychom nový komplex mohli využívat co nejdříve, bohužel jsem se zatím nesetkal s podporou spoluhráčů, takže makám sám. Ale to nevadí, kluci ze Syneru jsou celkem fajn parta, a pak máme pořád co dělat,“ řekl na úvod Petr Vampola.

Bojovník k pohledání, jenž dokáže na stadionu vytvořit vynikající atmosféru, přišel do Liberce v průběhu sezony z valašského Vsetína. K posledním utkáním ve Svijanské aréně však nastoupit nemohl, neboť jej postihlo zranění. I proto se uchýlil k poněkud nezvyklé suché přípravě. „Po zranění jsem měl určitý handicap, který jsem řešil speciální úpravou stravy. O její dodržování a přísný dohled se staral můj osobní trenér. Tím je moje přítelkyně Veronika. Chtěl bych i jí touto cestou poděkovat, neboť se dnes cítím opravdu lépe,“ upřesnil úspěšnou metodiku hráč.

K dalším důležitým faktorům pak dodal: „Chci být pro letošní sezonu opravdu velmi dobře připraven. Vzal jsem si proto k srdci slova kapitána týmu Václava Nováka, jenž mě upozornil, že jsem ve 22 letech tlustší než on - 30tiletý stařík po jednom dítěti.“

Poctivý přístup k tréninku, dřina a odříkání i upřímná slova kapitánova nakonec stála za tím, že se Vampola dokázal velmi úspěšně zhostit tukových testů a svého staršího kamaráda, s nímž si velmi dobře rozumí i při závěrečných děkovačkách a kouscích na ledě, překvapil.

„Když jsme byli všichni v laboratoři, Václav za mnou přišel a řekl mi, jestli budu horší než on, tak dostanu velkou pokutu. Já jsem mu odpověděl, že se nemusí ničeho obávat, protože jsem absolvoval kvalitní přípravu na stavbě multifunkční arény. Na měření šel pak Václav přede mnou. Když jsem se pak dozvěděl kolik váží a kolik má procent tuku, nechtěl jsem se měření raději ani zúčastnit, tak mi ho bylo hrozně líto,“ vrátil se k průběhu testů rodák ze Žďáru nad Sázavou, který se velkému hokeji učil ve Vsetíně pod trenérem Nelibou. Ten je také znám svým drsným fyzickým drilem během letní přípravy.

„Určitě mně pomohly zkušenosti od pana Neliby. Abych ale řekl pravdu, vždycky jsem věděl, že Václav je tlustší. Kvůli němu jsem ale ještě upravil svůj jídelníček. Když pak všichni spoluhráči odjížděli na víkend domů za svými rodinami, zůstával jsem v Liberci a celou sobotu a neděli jsem trávil na stavbě. Kousnul jsem se a výsledek se dostavil,“ může si teď v klidu vychutnávat slastné pocity.

„Když jsem ulehl na připravené lehátko a začali mě měřit, Václav již netrpělivě přešlapoval na místě s očekáváním mého pokutování. V zápětí si ale přečetl výsledek, podlomila se mu kolena a celý zbledl. Musím však dodat, že když k sobě po chvíli znovu přišel, ač nerad, uznal svou chybu a řekl, že změní trénink, omezí stravu a začne chodit na stavbu také. Byl jsem upřímně rád, že budu mít ve výkopech parťáka z ledu,“ vrátil se ještě k průběhu testů.

Vampola nelení ani o dovolené a zatímco se celý tým rozprchl za sluníčkem do nejrozličnějších přímořských letovisek, střední útočník polyká další tréninkové dávky v kempu na Vysočině. „Věřím, že se k nám s Václavem postupně přidají i další spoluhráči, to bude ale nejspíš až po dovolené,“ uzavřel forvard.


(Foto: Pavel Soukup)

Věříme, že tak jako se dokáže bavit Petr Vampola v letních měsících, budou se i naši příznivci bavit po celou extraligovou sezonu. Slunečné léto přejí Bílí Tygři Liberec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení