Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Zápas byl těžký, ale možnou prohru jsem si nepřipouštěl

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Bílí Tygři po strhujícím finiši v baráži budou nadále bojovat v extralize. V rozhodujícím klání hostili Liberečtí Mladou Boleslav a bylo jasné, že vítěz duelu se podívá příští rok do nejvyšší soutěže. Góly v utkání začaly padat až těsně před koncem, o první a zároveň rozhodující branku se postaral kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Petře, jak bylo dnešní utkání náročné? Góly padly až ke konci, takže to určitě byly velké nervy.
Bylo vidět, jak nikdo nechtěl udělat chybu. Myslím si, že jsme si vytvořili více šancí, některé i gólové. Tím nechci říct, že by soupeř neměl šance, ale nebylo jich tolik. Nám to tam dlouho nechtělo spadnout. Zápas byl těžký, ale nepřipouštěl jsem si, že bychom ho mohli prohrát. A nakonec jsme to zvládli.

V čem bylo zlepšení oproti minulým duelům s Boleslaví?
Zlepšili jsme pohyb a také na nás doma bylo vidět větší odhodlání. Boleslavi se hrálo venku špatně a toho jsme také chtěli využít. Základ ale byl hlavně dobrý pohyb, dostat soupeře pod tlak, nedávat jim moc prostoru a šancí. Tohle všechno se nám po většinu času dařilo, proto jsme měli i více přesilovek a šancí.

Velkou roli dnes sehrály zmiňované přesilové hry. Co jste si se spoluhráči řekli po pětiminutovém trestu pro Nouzu?
Z boleslavské strany to byl zbytečný faul, byl potrestán pěti minutami a my věděli, že tuto příležitost musíme využít. Navíc tam měli další vyloučení za vyhození puku a šli do třech. Pak se nám už podařilo dát gól.

Cítili jste během dlouhé přesilovky větší tlak? Šance to byla velká a kdyby se vám nepodařila využít, mohlo to být celé jinak.
Tlak byl po celou dobu, věděli jsme, že nabídnutou přesilovku musíme využít. Utkání bylo oddřené, celých šedesát minut. Jak jsem říkal, nikdo nechtěl dělat chyby. Takhle těžký zápas jsem dlouho nehrál.

Nabídnuté šance jsi se chopil ty. Cítil jsi, že jako kapitán to máš vzít do vlastních rukou?
Chtěl jsem to vzít na sebe, šance byla. Byl jsem v dobré pozici a podařilo se mi vypálit tak, jak jsem chtěl. Nemyslím to teď arogantně, ale když se mi takhle podaří vystřelit, tak se puk těžko chytá. Během zápasu jsem podobnou šanci neměl, ale pak už jsme věděli, jak Boleslav hraje, tak jsem si najel do dobré pozice a spadlo mi to tam.

Přišlo i mnoho fanoušků, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru...
Fanouškům bychom chtěli poděkovat. Byl to pro nás hnací motor, aréna byla téměř plná. Patří jim náš dík za podporu i v této nelehké situaci, atmosféra byla skvělá. Zároveň bych chtěl poděkovat i všem spoluhráčům, kteří dnes podali skvělý výkon, díky čemuž jsme dnešní zápas a tím celou baráž nakonec zvládli.

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení