Akademie Bílí Tygři Liberec

Debata s Petrem Syrovátkem a autogramiáda hráčů přilákala do Tipsport areny přes stovku fanoušků!

Date of publication Author Martin Zíta

Středa nebyla pro liberecké Bílé Tygry a jejich přívržence jen ve znamení prvního tréninku letní přípravy A-týmu, ale byl to také den, kdy byla na programu autogramiáda a setkáním s prezidentem klubu Petrem Syrovátkem. To bylo navíc doprovozeno debatou s fanoušky, do které se řada z nich zapojila.

Ještě před samotnou debatou se ale uskutečnila autogramiáda hráčů A týmu. Té se účastnila kompletní sestava, která absolvovala již zmiňovaný zahajovací trénink letní přípravy. Nechyběly ani dvě nové posily - gólman Marcel Melicherčík a útočník Jakub Valský. Tomáš Voráček s Martinem Bartekem se k týmu připojí později.

Ještě před samotným sběrem podpisů se tygří fanoušci mohli zastavit u stolu s upomínkovými předměty, kde pro ně byl připraven malý dárek. A jelikož tentokrát Liberec nebyl bičován deštěm, ale vyhříval se v záři slunečních paprsků, nezapomínalo se ani na pitný režim, k čemuž sloužily vouchery na občerstvení.

Samotná autogramiáda byla zahájena v 17:30 a zájem o podpisy Bílých Tygrů byl veliký a panoval mezi všemi věkovými kategoriemi. Hlavní bod středečního podvečeru se už ale blížil.

Před šestou hodinou byli všichni návštěvníci upozorněni na přítomnost Petra Syrovátka a během pár minut začala beseda, jíž se aktivně zúčastnil také hlavní trenér prvního mužstva Pavel Hynek. A přestože zpočátku se někteří z přítomných lehce ostýchali, diskuze se nakonec rozproudila velmi zajímavě.

Petr Syrovátko odpovídal na dotazy fanoušků
„Nejprve bych vám všem chtěl velmi poděkovat, že jste dnes na toto setkání dorazili,“ těmito slovy zahájil prezident klubu Petr Syrovátko celé setkání. „Jsem rád za možnost osobně zodpovědět zvídavé otázky a také objasnit různé fámy, které kolovaly. Stále se považuji za člověka nejkompetentnějšího v otázce chodu klubu, a proto myslím, že případné dotazy zodpovím nejlépe a jak bude možno.“

Pak už došla řada na otázky, z nichž se valná část poutala směrem k hráčskému kádru. Ať už šlo o pokračování Petra Nedvěda nebo jednání s dalšími posilami. „S Petrem jsem před chvílí mluvil, jelikož jsem tušil, že na to přijde řeč a chtěl jsem být co nejlépe informován. Jsme domluveni, že začátkem června nám oznámí své rozhodnutí. Pokud bych měl říct svůj vlastní pocit, tak je takový, že Petr bude pokračovat,“ znělo vyjádření ke kapitánově budoucnosti v týmu. „Co se týče dalších posil, tak jsme přivedli čtyři hráče a další máme rozjednané. Dali jsme si ale zatím „informační embargo“ a oficiální prohlášení můžete čekat až po skončení mistrovství světa. Možná vás čeká i nějaké překvapení.“

Dalš velká změna v nové sezoně se netýká ani tolik hráčů, jako jejich domovského stánku. „K zúžení hřiště jsme přistoupili před pěti lety po vyřazení v semifinále, kdy nás porazila Slavia, která hrála na úzkém kluzišti. Tento formát hřiště nás velmi oslovil a věřili jsme, že je správnou cestou i pro nás. Proto jsme zúžili hřiště na 26 metrů. Za tu dobu jsme se dvakrát podívali do semifinále a jednou do čtvrtfinále, proto bych tuto etapu neviděl negativně. Přesto jsme se, i po dohodě s trenérem Hynkem, před letošní sezonou rozhodli pro změnu - vracíme na šířku kluziště 28 metrů.“

O budoucnosti Petra Nedvěda by mělo být jasno začátkem června.
Co zůstává stejné je farma v Benátkách nad Jizerou, jejíž budoucnost nebyla po letošní sezoně vůbec jistá. „Benátky nás stojí asi 10-12 milionů a cílem je, aby se nám tam ohráli kluci, kteří se zapracují do áčka a nebudeme muset sahat jinam. To se bohužel úplně neukazuje. Na druhou stranu nám ale Benátky velmi pomáhají. Vezměme si situaci ze sezóny 2011/2012, kdy nám chybělo osm nebo devět klíčových hráčů a byli to právě kluci z Benátek, kteří naskočili a svou roli splnili. Když jsme tedy probrali plusy a mínusy, rozhodli jsme se Benátky podržet. I v ohledu na naši mládež, která se ukazuje velmi dobře, ale dospělá soutěž je jinde než juniorka a oni si ji tak mohou právě v Benátkách vyzkoušet. Proto mohu oznámit, že minimálně na příští sezonu spolupráce pokračuje.“

Řeč nemohla nepřijít ani na asi nejpropíranější kauzu poslední měsíců - Liberec a KHL. „Tato informace se k mně dostala někdy v listopadu. Shodou okolností se mě na to ptal můj otec. Na což jsem mu odpověděl, že větší hloupost jsem ještě neslyšel a považoval jsem to za hotové. Poté se ale podobné dotazy množily a začalo se o tom spekulovat i vzhledem k našim výsledkům. Já mohu říci, že je to nesmysl jak po stránce ekonomické, tak po stránce sportovní. Proto mi věřte, že o tom nikdy nepadlo slovo a nikdy jsme o tom nejednali,“ potěšil Petr Syrovátko všechny přítomné, kteří jeho prohlášení odměnili potleskem.

Nemluvilo se pochopitelně jen o těchto tématech, vždyť beseda trvala celou hodinu. Probralo se tak všechno možné, včetně čtvrtfinálového zápasu českého nároďáku. Krátce po sedmé se tak závěrečného slova znovu chopil Petr Syrovátko, jenž poděkoval všem, co vážili cestu do Tipsport areny.

Fanoušci, kteří přišli později, se pak ještě vrátili k přítomným hráčům a ti znovu "zapluli" za stolečky a trpělivě se podepisovali.

Podrobný rozhovor s prezidentem Bílých Tygrů Petrem Syrovátkem přineseme v nejbližších dnech.

Další fotografie z akce naleznete zde!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení