Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Ambice nejsou furiantství

Date of publication Author Petr Syrovátko, prezident klubu

Bílí Tygři Liberec vyhlásili po loňské neúspěšné sezoně za cíl opětovné atakování příček zaručujících postup do play-off, kde by se chtěli sportovně popasovat o co nejlepší umístění. „Spousta lidí nás díky loňské sezoně viní z furiantství, nadutosti nebo přílišného velikášství. Rád bych uvedl věci na pravou míru. Chápu ale, že nemohu svým názorem přesvědčit celou veřejnost. Celý život se snažím o přesné a přímé definování cílů. Díky tomu jsme dosáhli úspěchů na poli byznysu a myslím, že i ve sportu.

Definice cílů vychází z široké diskuse v klubu, jeho marketingové strategie a samotných možností. Chceme být vůči našim příznivcům i obchodním partnerům transparentní a umět definovat jasně a věcně své priority. Věříme, že jen otevřený přístup může pomoci naplnit naše ambice. Musíme si ale zároveň stanovovat takové cíle, které by nás pozvedly na vyšší úroveň. Vloni se nám sezona nepodařila a věřte, že i mně byla zřejmá kvalita týmu, která se zrovna nepotkala s našimi předsezonními předsevzetími. Hráčům jsme vytvořili vynikající podmínky, druhá strana však svou úlohu neplnila.

Myslím a věřím však tomu, že 70-80% sportovního úspěchu je v mentální síle týmu a jeho jednotlivých hráčů. Po této stránce se letos, poučeni, snažíme udělat maximum. Pokud budou hráči věřit ve společný úspěch a jsou schopni pochopit klubovou filosofii, musí se výsledky dostavit. Nehledejte v tom žádnou nabubřelost, podívejte se na loňský ročník a postup odepsané Plzně do semifinále play-off nebo vítězství Zlína či postup Jihlavy do extraligy. Chceme se pouze každým rokem zlepšovat, ne zůstat stát na jednom místě.

Závěrem bych chtěl popřát všem fanouškům spoustu krásných hokejových zážitků v poslední sezoně ve Svijanské aréně, hřejivý pocit z předvedené hry Bílých Tygrů a pokud by se snad nedařilo vše podle našich představ, pak prosím o trpělivost. Je před námi dvaapadesát kol, na něž se můžeme těšit. Jste nedílnou součástí našeho týmu a my vás budeme potřebovat celou sezonu.

Petr Syrovátko,
prezident klubu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení