Akademie Bílí Tygři Liberec

Uspějí Bílí Tygři na ledě mistra?

Date of publication Author Jan Mráček

Bílí Tygři po dramatickém zápase s Plzní zajíždějí na led úřadujícího mistra HC Hamé Zlín v jehož dresu nastupuje v sezóně hvězd z NHL Petr Čajánek, který v prvním vzájemném utkání dal dva góly. Zlín poslední dvě utkání doma prohrál a dá se tedy čekat, že to dnes proti Liberci bude chtít odčinit. Liberec se při zápasech venku trápí. Zatímco doma dokáže potrápit i nejsilnější soupeře, venku prohrál i s Jihlavou.

Průběh prvního vzájemného utkání

V úvodu zápasu se šancí na vstřelení prvního gólu objevovalo víc na straně Libereckých hokejistů, bohužel pro domácí se skórovat nepovedlo. V páté minutě druhé části hry se prosadili hosté, když Hniličku prostřelil Čajánek. Domácí se stále tlačili do útoku a odměnou jim byl vyrovnávací gól v podání Vampoly, který dorazil střelu Hanzlíka. Ve třetí části se hrál nejhezčí hokej, hosté se opět ujali vedení, ale domácím se o chvilku později podařilo opět vyrovnat. Pak už byl zápas zcela v režii hostů, poslední gólové slovo si vzal opět Čajánek, když zavěsil pod víko.

Bílí Tygři Liberec - HC Hamé Zlín 2:4
Branky: 37. Vampola (Hanzlík), 45. Plodek (Duben) - 25. Čajánek (Tesařík, Barinka), 43. Leška (Erat, Balaštík), 48. Hamrlík M. (Erat, Balaštík), 59. Čajánek (Kováčik, Balaštík).

Pokud si chcete přečíst celou reportáž z prvního utkání v Liberci, čtěte zde

.

Zprávy ze Zlína

Jak už jsme neznačili v anotaci, Zlín se doma v posledních dvou utkáních nedokázal bodově prosadit a trenér domácích Bokroš má tedy co napravovat. Těmi, kdo dokázali úřadujícího mistra z města Tomáše Bati porazit, byli HC Rabat Kladno a HC Chemopetrol Litvínov, tedy kluby v těsném sousedství Liberce v extraligové tabulce. Zlín v letošní sezóně začal výborně a dokonce dvanáct utkání v řadě nepoznal pojem porážka. Prvním klubem, který dokázal dobýt tvrz jménem Zimní stadion Luďka Čajky, byla pražská Sparta, když porazila Zlín v prodloužení 3:2. Dalším, komu se to podařilo, byl překvapivě Vsetín, který se díky špatnému vstupu do soutěže krčí na předposledním místě. Trenér Bokroš bude mít v nedělním duelu k dispozici všechny hráče základní sestavy a dá se očekávat, že to bude urputný boj o další body do extraligové tabulky.

Základní informace o klubu

Název klubu: HC Hamé Zlín
Rok založení: 1928
Klubové barvy: žlutá a modrá
Kapacita stadionu: 6830
Vedení klubu: Prezident: Ing. Leoš Novotný
Generální manažer: Ing. Zdeněk Venera
Internetové stránky: www.hchame.cz, neoficiální www.hczlin.cz

Statistiky HC Hamé Zlín

Leška Petr                      28(8+20)
Balaštík Jaroslav               25(17+8)
Erat Martin                     24(11+13)

Murín Igor                      1,89/zápas - úspěšnost 93,45% (21 zápasů)
Altrichter Martin               1,98/zápas - úspěšnost 91,51  (9 zápasů)

Zprávy z liberecké kabiny...

Liberec se potýká s nevyrovnaností výkonů. Venkovní zápasy jakoby pro něj byly zakleté. Nedaří se mu soupeře výrazněji potrápit. Hned na úvod soutěže dokázali Bílí Tygři porazit Pardubice a poté Znojemské Orly. Pak přišla sňůra tří proher na hřištích soupeře, postupně podlehli Třinci, Spartě a Slavii. Po porážce Litvínova a Plzně v prodloužení se jim na cizích hřištích podařilo bodovat už jen jednou při zápase s Jihlavou ., když si odvezli bod za remízu. Bilance z venkovních zápasů tedy zní 4-1-8. Nedělní duel na ledě mistra bude pro oba celky jubilejní desátý a oba týmy tímto uzavřou první polovinu letošního ročníku Tipsport extraligy.

Trenér Libereckých Josef Paleček musí řešit další problémy. Na Moravu s týmem neodcestoval Radim Vrbata, který má natažený stehenní sval a přidal se tak k marodům Kotalíkovi, Procházkovi, Tomajkovi a Podkonickému. Liberečtí hokejisté se v zápase jistě budou opírat o zabezpečenou obranu, která je vyztužena tak zvučnými jmény, jako je Jaroslav Modrý a Jiří Fischer. Oporou by měl být také brankář Milan Hnilička, který v pátečním utkání vychytal druhou nulu za sebou v domácím zápase a v posledních třech utkáních dostal jen jediný gól.

Statistiky Bílých Tygrů

Vaic Ľubomír                15(7+8)
Čermák Leoš                 14(9+5) 
Rataj Igor                  13(5+8)

Hnilička Milan              2,38/zápas - úspěšnost 92,71 (19 zápasů)
Falta Pavel                 1,70/zápas - úspěšnost 93,59 (7 zápasů)  

Postavení týmů v tabulce po 25. kole

2. HC Hamé Zlín                   75:48  53
6. Bílí Tygři Liberec             69:58  40

Sestavy v posledních utkáních

Zlín s Litvínovem: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko - Balaštík, Leška, M. Erat - Okál, Čajánek, Jenáček (51. M. Čech) - Barinka, Kováčik, Ambruz - Mokrejš, Kristek, Záhorovský.
Liberec s Plzní: Hnilička - Šmíd, Jiruš, Modrý, Moravec, Fischer, Duben, Holub, Hanzlík - Čermák, Rataj, Štrba - Novák, Vaic, Rozsíval - Vrbata, Kotalík, Nedorost - Vampola, Plodek, Víšek.


Foto: hcsparta.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení