Akademie Bílí Tygři Liberec

Bez ztráty kytičky i po druhém dni! Liberečtí mají na MMČR krajů situaci ve svých rukách

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v dresu Libereckého kraje měli v pátek na MMČR velice těžký los, ovšem poradili si s ním na výbornou. Po vítězstvích nad Prahou a Královéhradeckým krajem budou mít v poslední den základních skupin svůj osud ve vlastní moci!

Po úžasných výkonech první hrací den chtěli Liberečtí vysokou laťku udržet i v dopoledním střetnutí s Prahou, která do patří mezi největší favority turnaje. Tygři se ale soupeře složeného primárně z mixu nejlepších hráčů Sparty a Slavie nezalekli a zejména díky skvělému vstupu do utkání oslavili plný bodový zisk!

Liberecký kraj - Praha 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Plosová (Maxin), 4. Bělohorský (Rozsíval, Bartovič), 6. Bartovič (Bělohorský), 18. Krajdl (Sanejstr, Šťástka), 44. Maxin (Seidl) – 15. Kucharčík (Tichý), 21. Labuzík.

Sestava Libereckého kraje: Bogač (Kanca O.) – Vápeník (A), Seidl, Hrouda, Ehrenberger (A), Kanca M., Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič (C), Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "Moc mě těší, jak jsme se na zápas připravili a vstoupili do něj. Soupeř naše tempo nezachytil a rychle jsme vedli 3:0. Chtěli jsme hrát pořád stejně a nic neměnit, jenže celá druhá třetina se nesla v duchu našich faulů. Oslabení nás brzdila, ale když se hrálo v plném počtu, byli jsme – troufám si říct – lepší."

Odpoledne změřili naši hráči síly s Královéhradeckým krajem, který složil tým výhradně z hokejistů Mountfieldu. Severočeši se tentokrát chvíli dostávali do tempa, nicméně po vedoucím gólu soupeře převzali otěže zápasu a vysoko zvítězili. David Rozsíval si navíc připsal hattrick.

Liberecký kraj - Královéhradecký kraj 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Rozsíval (Bartovič), 13. Bartovič (Bělohorský, Rozsíval), 16. Rozsíval (Bartovič), 19. Bartovič (Rozsíval), 26. Šťástka (Kytka), 40. Rozsíval (Bartovič) – 2. Páleník (Bednář, Janeček), 19. Novotný (Černý, Forejtek).

Sestava Libereckého kraje: Bogač (Kanca O.) – Vápeník (A), Seidl, Hrouda, Ehrenberger (A), Kanca M., Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič (C), Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "Doplatili jsme na vlažný start, ale postupně jsme získávali převahu a znovu jsme při hře pět na pět byli silnější na kotouči. Zápas podtrhly krásné gólové akce. Celý tým v čele s brankářem Bogačem ukázal sílu a zvládl utkání, které se na začátku nevyvíjelo podle našich představ.

Skupinovou fázi zakončí Liberečtí v sobotu dvojbojem s Olomouckým krajem a Vysočinou. Vítěz skupiny postupuje přímo do finále proti vítězi druhé poloviny turnajového pavouka, druhý celky si zahrají o bronzovou medaili. Tygři mají situaci na čele litoměřické skupiny plně ve svých drápech, držíme palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení