Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec vyznamenali své naděje za historické úspěchy

Date of publication Author Redakce

Liberec - V úterý v podvečer se v liberecké Home Credit Areně uskutečnil ceremoniál, na němž prezident klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko, spolu s trenérem a sportovním manažerem klubu Filipem Pešánem poblahopřáli k medailovým úspěchům juniorům a mladším dorostencům Bílých Tygrů. Hostem večera byl také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který oběma týmům poděkoval za vzornou reprezentaci Libereckého kraje.

Uplynulý ročník byl z pohledu těchto kategorií skutečně historický. Junioři vybojovali po skvělé jízdě v play-off stříbro, čímž se postarali o vůbec nejlepší výsledek této tygří kategorie. Pozadu nezůstali ani mladší dorostenci, kteří si na celorepublikovém finálovém turnaji dokráčeli pro bronzové medaile.

Hráči obou kategorií se tak i s realizačními týmy a svými rodiči sešli v prostorách VIP restaurace Home Credit Areny, aby si ještě jednou vychutnali své úspěchy. Za vynikající reprezentaci klubu jim zde osobně poděkoval prezident klubu Petr Syrovátko. “Všem hráčům a celým realizačním týmům patří za uplynulou sezonu obrovský dík. Jejich historický úspěch pro nás znamená potvrzení, že naše cesta je nastavena správně,” poznamenal hned na úvod.

Za obrovské vyznamenání pro celou organizaci považuje výsledky obou kategorií také kouč A-týmu Bílých Tygrů Filip Pešán, který neopomněl výraznou roli všech trenérů, kteří hráče v jejich kariéře vedli. “Všichni trenéři s hráči už od těch nejmladších kategorií tráví dlouhé hodiny a postupně je vychovávají. Úspěch je tedy dílem nejen současných realizačních týmů, ale také všech ostatních, kteří se na výchově kluků podíleli,” vysekl svým kolegům poklonu.

Mladým Bílým Tygrům přišel pogratulovat i hejtman Libereckého kraje Martin Půta. “Dosáhnout takového úspěchu, to není jenom o hráčích a trenérech. K tomu musí skvěle fungovat celá organizace. A Bílí Tygři skutečně jsou skvěle fungující organizací. Svými výsledky mladí hokejisté parádně reprezentovali nejen klub, ale také celý kraj,” vyzdvihl výsledky hokejových nadějí.

Strůjci úspěchu? I rodiče

Jeden po druhém si všichni hráči i členové realizačních týmů došli nejen pro osobní gratulaci, ale také pro drobnou upomínku na svůj úspěch. “Moc si celé té akce ceníme. Byl jsem docela nervózní, když mi třásl rukou prezident klubu, ale byla to samozřejmě velká pocta,” úsmíval se útočník mladšího dorostu Vojtěch Strnad. Hrdí rodiče se během bouřlivého aplausu dmuli pýchou a nejednomu z nich z oka ukápla slza. Také jim byl tento večer věnován.

“Celá akce byla výborným oceněním pro kluky, ale také pro jejich rodiče. Sám vím, jak důležitou roli ve výchově malých hokejistů mají. Žijí jejich kariérou a slaví s nimi všechny úspěchy. To oni si zaslouží velké poděkování,” připomíná Roman Will, který hráčům předával dárky.

Prezident klubu Petr Syrovátko o velké roli rodičů:

„Zaklad k tomu, aby vůbec mohli hráči nějaké medaile vybojovat, je právě v rodičích. Tátové a maminky s hráči od čtyř nebo od pěti let chodili na zimák a investovali do nich velké množství času. Je to pro ně jistě nádherná odměna za deset let strávených na zimních stadionech. Hokej navíc není náročný pouze časově, ale také finančně. Bez oběti rodičů by většina kluků nebyla tam, kde je dnes. Také jim tedy patří velký dík."

Po samotném oficiálním ceremoniálu byl pro úspěšné mladé Tygry a jejich rodinné příslušníky připraven bohatý raut. Následná volná zábava byla pro všechny definitivní tečkou za sezonou 2017/18. V novém ročníku čekají mladé hokejisty také nové starosti, řada z nich se totiž přesouvá o kategorii výš, v případě mnoha juniorů dokonce následuje náročný skok do dospělého hokeje.

“Čeká je nesmírně složité období kariéry. Rozdíl mezi juniorským a dospělým hokejem je obrovský. Přesto věřím, že to zvládnou a že řadu z nich brzy uvidíme také v dresu A-týmu,” věří Valdemar Jiruš, trenér juniorských vicemistrů republiky.

Kdo ví, třeba už v novém ročníku někteří z úspěšných mladých Tygrů naskočí na led Home Credit Areny během extraligového utkání.

Filip Pešán o úspěších mladých Bílých Tygrů:

„Pro celou organizaci je to skvělá vizitka. Pro hráče ale musí být medaile především motivací do další práce. Chceme, aby si kluci pamatovali ten pocit, když dostávali medaili, a aby si na něm vytvořili závislost. Ve vrcholovém hokeji je potřeba dychtit po vítězstvích a po úspěchu. A přesně tak chceme, abychom se jako organizace prezentovali.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení