Akademie Bílí Tygři Liberec

Další krok v komplexním vzdělávání: Žáci se zúčastnili přednášky o kyberšikaně

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři dbají na vzdělávání svých mladých hokejistů i v oblastech mimo hokej. V úterý 19. října se tedy hráči žákovských kategorii zúčastnili ve VIP prostorách Home Credit Areny přednášky o kyberšikaně, která představuje jednu z vážných hrozeb aktuální mladé generace.

Přednáška byla povinná pro všechny hráče a hráčky v kategoriích od páté do deváté třídy. Přednášku vedl PhDr. Jan Melša, kpt. z oddělení kybernetické kriminality Libereckého kraje.

Jan Melša posluchačům popisoval hrozby, které na ně mohou ve virtuálním světě číhat. Dával je navíc do souvislostí s reálnými událostmi, které se v Libereckém kraji v minulosti staly. Dětem samozřejmě také dal spoustu rad, jak rizikovým situacím předcházet, nebo jak se v nich případně zachovat.

Sekretář Tělovýchovné jednoty a trenér U15 Libor Daněk se ohlíží za přednáškou

„Určitě to bylo pro všechny velice přínosné, i já jsem si z přednášky odnesl spoustu důležitých poznatků. Ztotožňuji se s tvrzením Jana Melši, že dnešní děti dělají stejné chyby, jaké jsme v jejich věku dělali my. Rozdíl je však v tom, že se musejí vypořádat s mnohem většími hrozbami, které jim hrozí právě v online prostředí. Naši žáci dostali spoustu cenných rad a bylo vidět, že je problematika kyberšikany zajímá.“


Bílí Tygři jsou velmi rádi, že se přednáška mohla uskutečnit. V plánu totiž byla už na začátku roku 2020, jenže v tu dobu přišla první vlna koronavirové pandemie a program musel být odložen. Klub zařízením přednášky reagoval i na sílící trend kyberšikany v mladé společnosti a znovu si dal za cíl posunout vzdělávání svých svěřenců také v oblastech mimo hokej.

Vedení Tělovýchovné jednoty už se dívá také do budoucna a plánuje podobnou přednášku uskutečnit i pro rodiče svých členů. Právě rodiče totiž hrají v těchto situacích důležitou roli a mohou svým dětem být oporou. Klub nadále spolupracuje s PhDr. Janem Melšou, který by měl znovu působit v roli přednášejícího. Všechny důležité informace se rodiče včas dovědí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení