Akademie Bílí Tygři Liberec

Do třetice všeho dobrého. Česká osmnáctka i s pěti Tygry na třetí pokus porazila Rusy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Od čtvrtka do soboty absolvovala česká hokejová reprezentace do 18 let trojutkání se stejně starým výběrem Ruska. Zatímco první dva duely přinesly dominanci sborné, ve třetím duelu se Češi rozehráli ke skvělému výkonu a i díky pěti Tygrům v sestavě zvítězili 5:3.

Do trojutkání s Ruskem šla česká osmnáctka hned s pěticí Bílých Tygrů. Mezi gólmany nechyběl Lukáš Pařík, defenzivní řady vyztužil Jakub Žůrek a v útoku válela trojice Michal Teplý, Jakub Rychlovský a Adam Najman. Zatímco v prvním a druhém duelu dostali přednost Paříkovi kolegové Malík a Škorpík, do závěrečného střetnutí už naskočila kompletní tygří pětice.

A právě toto utkání vyšlo Česku nejlépe. V úvodních zápasech prohráli naši mladíci 1:4 a 0:5, přičemž u jediné trefy asistoval Michal Teplý, a měli tak co napravovat. Začátek však znovu zvládli lépe Rusové, když po necelých dvou minutách otevřel skóre Gritsjuk. Novák však srovnal, a v závěru prvního dějství zareagoval na druhý zásah sborné také Mužík po asistenci Teplého.

Na druhou dvacetiminutovku v podání svých svěrenců musel být následně kouč Alois Hadamczik patřičně hrdý. Ve 28. minutě nahrával Teplý na gól Turečkovi, o minutu a půl později pak svým prvním gólem v reprezentaci do 18 let zvyšoval Jakub Rychlovský na 4:2 a pátý hřebík do ruské rakve zasadil po třetí Teplého asistenci Mlčák.

Rusové sice ještě snížili na 5:3, nicméně to bylo v jejich podání vše. Závěrečná třetina už připomínala spíše boj a její konec poznamenala hromadná rvačka odstartovaná Nikolajevovým faulem kolenem. Rozhodčí rozdali celkem 168 minut, na českém vítězství už však tento nervózní závěr nic nezměnil. Výrazně k tomu dopomohl také skvěle chytající Lukáš Pařík, který kryl 37 ze 40 střel a udržel si tak úspěšnost 92,5 %.

Česká reprezentace do 18 let si tak v posledním z trojutkání napravila reputaci a i díky pětici Bílých Tygrů zvítězila nad silným Ruskem 5:3. Podaří se jí tuto formu přenést také do dalších zápasů?

Michl Teplý repre

ČESKO – RUSKO 5:3 (2:2, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Novák (Tureček), 13. Mužík (Teplý, Novák), 28. Tureček (Teplý), 30. Rychlovský (Raška), 34. Mlčák (Teplý, Mužík) – 2. Gricjuk (Amirov), 12. Nikolajev, 35. Burenov (Podkolzin).
Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Malý, Pešek.
Vyloučení: 4:5, navíc Mlčák, Raška – Čisťakov, Podkolzin, Gutik všichni 5 minut a do konce utkání, Nikolajev trest ve hře.
Využití: 2:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 30:40 (11:12, 8:17, 11:11).
Diváci: 830.
Nejlepší hráči: Radek Mužík – Ilja Nikolajev.

Česko: Pařík – Kučeřík, Mlčák, Tureček, Homola, Klodner, Poizl, Klikorka, Žůrek, Černohorský – Mužík, Najman, Teplý – Koffer, Peterek, Rychlovský – Novák, Čížek, Raška – Pištěk, Vitouch, Křemen – Morong. Trenéři: Hadamczik, Židlický a Bělohlav.
Rusko: Ščerbakov – Byčkov, Vaščenko, Čisťakov, Burenov, Mironov, Zajcev, Brjutov, Kirpčinikov – Podkolzin, Nikolajev, Gutik – Gordin, Spiridonov, Šešin – Amirov, Bardakov, Gricjuk – Chulapov, Ovčinnikov, Počivalov. Trenéři: Filatov, Mironov a Levickij.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení