Akademie Bílí Tygři Liberec

Duben v podání osmáků a deváťáků: Živé online tréninky i karantenáda

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Klasická podoba tréninků zatím není možná, přesto Tělovýchovná jednota nezahálí. Naopak! Online tréninky využívá i osmá a devátá třída, na jejíž program se nyní podrobněji zaměříme.

Tréninky probíhají každý den od pondělí do pátku. O víkendu pak mladí Tygři mají volný program. Den předem vždy obdrží zapsaný trénink s odkazy na videa se správným provedením jednotlivých cviků, včetně rozcvičení a závěrečného protažení.

Po obědě je na programu týmový videomeeting, při kterém se kouči přes počítačovou aplikaci "sejdou" se všemi hráči a příslušný trénink si společně ještě jednou projdou, trenéři podrobněji vysvětlí organizaci a zodpoví dotazy. Během odpoledne Tygři trénink odpracují a dají kouči zpětnou vazbu, zda vše proběhlo bez komplikací a jak dlouho jim trénink včetně protažení trval.

Jednou týdně se navíc trénuje živě. Trenéři předcvičují a hráči je přes počítačovou aplikaci sledují. Zároveň probíhá další komunikace, kdy kouči hráčům radí a přes video kontrolují, jestli vše provádějí správně.

Vedle týmových tréninků probíhá měsíční soutěž karantenáda, jejíž součástí je 24 úkolů. Hráči se je během dubna snaží plnit a trenérům posílají fotky, videa, či vypracované dokumenty, kterými potvrdí, že úkol zvládli. Trenér vše eviduje a na konci měsíce vyhlásí všechny vítěze. Součástí karantenády jsou rozmanité cviky, ať už technické tak silové. Ale rovněž například úklid pokoje, referáty, cvičení s rodiči a splnění výzev hráčů NHL.

Trenér Vojtěch Fiala o přípravě:

"Přestože je nastavený program týmový a interakce hráčů s vedením každodenní, líbí se mi, že je na hráčích vidět velká zodpovědnost a své úkoly si poctivě plní. Už samotná příprava na trénink vyžaduje od každého individuální zapojení. Zkrátka jinou přípravu, než si jen nazout tenisky. Hráči mají program naservírovaný pod nos, avšak v tomto těžkém období pro nás všechny musejí ukázat hlavně svou vnitřní motivaci na sobě pracovat.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení