Akademie Bílí Tygři Liberec

Fantazie! Liberec bude mít na World Hockey Challenge nejpočetnější zastoupení, do Kanady letí čtyři Tygři

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Tak to je velká paráda! Na neoficiální mistrovství světa a nekvalitnější turnaj v kategorii do 17 let odcestují hned čtyři Tygři! Žádný jiný celek přitom nebude mít v českém národním týmu tak početné zastoupení. Za moře se vydá brankář Daniel Král, bek Jakub Šedivý a útočníci Petr Gajda s Adamem Měchurou. Obrovská gratulace!

Celá akce potrvá více než dva týdny. Česká reprezentace se sejde už v neděli 27. října odpoledne v Kladně, kde bude trénovat do úterka. Ve středu odletí do Kanady, kde se nejprve usadí ve městě Brooks. To bude i dějištěm přípravného duelu se Švédskem ve čtvrtek 31. října.

Následně čeká mužstvo přesun do Medicine Hat, kde odehraje základní skupinu World Hockey Challenge. V té, jako každý rok, narazí od neděle 3. listopadu na tři zámořské výběry – Spojené státy a výběry Kanady "Black" a "White." Účastníky druhé skupiny ve městě Swift Current budou Kanada "Red," Finsko, Švédsko a Rusko. Ze skupin postoupí všechny týmy do čtvrtfinále, kde se utkají křížem. Závěrečné boje o medaile jsou na programu v sobotu 9. listopadu.

Český tým získal cenný kov naposledy před dvěma lety, tehdy slavil bronz. Loni se umístil až na sedmé příčce, turnaj vyhráli Rusové.

Pojďme si ale přiblížit vybrané hráče z naší akademie! Nominován byl šestnáctiletý gólman Daniel Král, jenž do mládežnických reprezentací nakukoval už v dresu Havlíčkova Brodu. Před aktuální sezónou se stěhoval pod Ještěd, kde svoji minutáž zatím rozděluje mezi dorost a juniorku. V obou mužstvech si drží úspěšnost zásahů okolo 90 %.

Tygrem, který by měl na World Hockey Challenge přitvrdit muziku, je důrazný obránce Jakub Šedivý. Příbuzný kapitána libereckého A-týmu, Petra Jelínka, vedl minulý ročník dorost ke zlatému konci v roli kapitána! Nyní už má své místo v sestavě dvacítky a nevede si vůbec špatně. Jakub už v případě nouze dokonce zaskočil i v útoku a troufne si i na samostatné nájezdy, které zvládá s na beka nevídanou lehkostí.

Pozvánku obdržel rovněž velice šikovný forvard Adam Měchura. Taktéž on měl zásadní podíl na loňských zlatých medailích dorostenců, s přehledem si totiž držel průměr víc než bodu na zápas. Nyní už také působí primárně v juniorce, kde si z povětšinou starších protihráčů nedělá zbytečně hlavu a za deset utkání si připsal už tři góly.

Měchura nebude v útoku sám, doplní jej totiž týmový kolega Petr Gajda! Jeho příběh je velice podobný. Minulý rok doslova řádil v mistrovském dorostu, aby si pro letošek řekl o pevné místo v sestavě týmu do 20 let. V soutěži O Pohár DHL odehrál prozatím osm střetnutí a třikrát rozvlnil síť za brankářem soupeře. V mládežnických reprezentacích se navíc doposud může pyšnit velice pěknými čísly.

Mezi náhradníky navíc ještě figuruje liberecký obránce Martin Böhm!

Všem nominovaným Tygrům srdečně gratulujeme a celému českému týmu přejeme na World Hockey Challenge co největší úspěch!

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Tomáš Suchánek (Přerov), Daniel Král (Liberec).

Obránci:

David Jiříček, David Špaček (oba Plzeň), Jakub Šedivý (Liberec), Tomáš Machů (Vítkovice), David Moravec (Mladá Boleslav), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Stanislav Svozil (Kometa Brno).

Útočníci:

Petr Moravec, Lukáš Pajer (oba Hradec Králové), Petr Gajda, Adam Měchura (oba Liberec), Matouš Menšík (Kärpät Oulu), Martin Ryšavý (Vítkovice), Michal Ramik (Třinec), Jan Půček, Gabriel Szturc (oba Mladá Boleslav), Jakub Brabenec, Ivo Sedláček (oba Kometa Brno), Jakub Altrichter (Lidingö Vikings, Švédsko), Marek Brada (Björklöven, Švédsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení