Akademie Bílí Tygři Liberec

Kapitán Dvořák dovedl reprezentační osmnáctku do semifinále Hlinka Gretzky Cupu

Date of publication Author Jan Čermák

Česká pohádka na Hlinka Gretzky Cupu v kanadském Red Deeru pokračuje. Národní tým U18 po skalpech Finska a Německa porazil také favorizovaný výběr Spojených států, díky čemuž postoupil z prvního místa skupiny B do semifinále. Notnou dávkou k tomu pomohl také kapitán týmu Jakub Dvořák.

Sedmnáctiletý obránce, který před nedávnem podepsal svoji první profesionální smlouvu s Bílými Tygry, vede mužstvo na prestižním turnaji jako kapitán. Ve třech utkáních základní skupiny posbíral dva body. V úvodním souboji s Finskem, který Češi vyhráli 4:3 v prodloužení, ještě nebodoval. Pak ale přispěl asistencí k vysokému vítězství 7:2 nad Německem, v posledním zápase skupiny navíc pečetil gólem do prázdné branky výhru nad Spojenými státy 3:1. Tento skalp zajistil národnímu týmu postup do semifinále Hlinka Gretzky Cupu, což se povedlo poprvé od roku 2017.

V bitvě o finálovou účast se čeští mladíci utkají se Švédskem, které v základní skupině porazilo Slovensko, Švýcarsko a až v závěrečném utkání nestačilo na domácí Kanadu. Úvodní buly padne v sobotu 6. srpna ve 4:30 SEČ.


Foto: Erica Perreaux / Hockey Canada Images

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení