Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec čekají dva zápasy ve dvou dnech! Začnou ve Zlíně

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Před tygří smečkou je nyní náročná šňůra pěti utkání, které odehrají na ledech soupeřů. Na úvod přichází na řadu Zlín, který nutně potřebuje napravit poslední porážku s Hradcem Králové. Jak si Liberec povede v souboji s Berany zjistíme od středečních 17:30.

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Každý bod se počítá

Zlínští hokejisté se nenachází v příjemné situaci. Jedenáct utkání před koncem základní části jsou totiž stále poslední a na čtrnácté místo, kterým by odvrátili přímý sestup a mohli svou extraligovou příslušnost obhájit v baráži, ztrácí v tuto chvíli dvanáct bodů (situace se může změnit po úterním zápase Kladna s Mladou Boleslaví, pozn. red.). V posledních pěti kolech sice Berani třikrát vyhráli, jenže jejich ztráta je stále příliš velká a ve zbývajících duelech je čeká hodně těžký úkol.

Tygři oproti tomu tvrdě bojují o co nejlepší místo ve vyřazovacích bojích a situace ve vyrovnaném středu tabulky se mění doslova každé kolo. Velmi důležitý souboj přitom Severočeši zvládli v neděli, kdy přetlačili Mladou Boleslav v prodloužení a nepustili ji tak v žebříčku před sebe. Rozhodně ale není co slavit! Svěřenci Patrika Augusty totiž ztrácí tři body na páté České Budějovice (po úterním souboji o páté místo mezi Č. Budějovicemi a Vítkovicemi bude ztráta vyšší, Tygři ale budou mít zápas k dobru, pozn. red.), zároveň však mají pouhé dva bodíky náskok na osmou Spartu.

Dávid Gríger o zápasu s Mladou Boleslaví
Byl to hodně vyrovnaný zápas. Trochu škoda, že jsme nestihli rozhodnout už v základní hrací době, několik šancí jsme na to měli. I dva body jsou ale super.

Koho sledovat

Ve zmíněném střetnutí s Bruslaři se mimo jiné blýsknul i slovenský forvard Dávid Gríger, jenž měl dvěma pěknými asistencemi výrazný podíl na liberecké výhře. Ve druhém útoku nastupuje společně s Janem Ordošem a Markem Zacharem, s kterými po Novém roce utvořil velmi nebezpečné trio!

Na straně zlínských Beranů poté stojí za to zaměřit se na Daniela Gazdu. Teprve čtyřiadvacetiletý obránce totiž vede týmovou tabulku střelců i celkové produktivity.

„Back-to-back“

Vynucené odklady utkání v průběhu ledna zapříčinily to, že Liberečtí okusí lahůdku v podobě dvou po sobě jdoucích zápasů, které jsou typické především pro zámořskou NHL. Takzvané back-to-back games zahájí Tygři ve středu právě na ledě Zlína, načež se v rámci tripu přesunou do Vítkovic, kde se představí hned ve čtvrtek.

Naváží svěřenci Patrika Augusty na dvě předchozí vítězství a vstoupí do série venkovních zápasů pravou nohou? Střetnutí ve městě bot začne ve středu v 17:30!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. PSG Berani Zlín
Branky a nahrávky: 17. Klepiš, 22. Ordoš (Derner), 26. Štibingr (M. Zachar), 56. J. Vlach (Klapka) – 50. Mallet (O. Flynn, Hejcman)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení