Akademie Bílí Tygři Liberec

Maskovaný hrdina Kváča: Všechno se dá chytit, ale také pustit

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V době, kdy ho Bílí Tygři nejvíc potřebovali, zazářil. Petr Kváča byl jednou z ústředních postav čtvrtého čtvrtfinále se Spartou, kdy Severočeši úspěšně odvrátili první mečbol týmu z hlavního města. „Nadstandardní výkon,“ chválil gólmana i trenér Augusta.

Maskovaný Tygr chytal velký zápas a má velkou zásluhu na tom, že série ještě není u konce. „Někdy tam můžete stát a nic vás netrefí, jindy je to naopak. Je ale potřeba být na každou tu situaci maximálně připravený,“ vysvětloval po utkání sám Kváča.

Ten se vytáhl především v závěrečném dějství. Jeho zázračný zákrok proti dorážce Řepíka byl ozdobou sobotního odpoledne. „Vidíte puk, jak se tam válí, a prostě ho chcete chytit,“ popisoval svůj hvězdný okamžik.

Patrik Augusta na adresu Petra Kváči
Chytal fantasticky. Byly tam čtyři tutové šance, které chytil. Když chcete porazit takhle nadupaného soupeře, potřebujete nadstandardní výkon gólmana. Petr to ještě posunul o level výš.

Za malý okamžik skandovala hala Kváčovo jméno znovu, když tentokrát ukradl gól Chlapíkovi. „Zase vás to nemůže vyhecovat do extrému, musíte udržet chladnou hlavou,“ glosoval Kváča.

„Můžete si to užít prvních pět vteřin, ale pak to musí jít stranou stejně jako gól,“ pokračoval. Rozdíly mezi tzv. zákroky navíc a běžnou rutinou nedělá: „Gólem může skončit každá střela. Všechno se dá chytit, ale také pustit.“

Poté, co se obsadil do jedné z hlavních rolí vítězného utkání, usmíval se liberecký gólman od ucha k uchu. I pro něj znamenal odvrácený mečbol velkou úlevu: „Nechtěli jsme mít tak brzký konec, o to je ta euforie větší!“

Jestli z ní Tygři budou těžit i v pátém duelu, kdy se pokusí vrátit sérii do Liberce, vyjde najevo už v pondělí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení