Akademie Bílí Tygři Liberec

Mládežnické kategorie stráví týden na ledě Home Credit Areny

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Malé Bílé Tygry čeká pořádné zpestření probíhající letní přípravy. Nejen A-tým, ale také jednotlivé kategorie Tělovýchovné jednoty se v prvním červnovém týdnu budou připravovat na ledě Home Credit Areny.

Příprava ledové plochy je v červnu v tygřím svatostánku tradicí a kromě dospělých Bílých Tygrů slouží také mládežnickým kategoriím. "Máme to tak už několik let. Co si pamatuji, s tímto nápadem přišel Filip Pešán. A rozhodně se nám to osvědčilo," vysvětluje manažer tygří mládeže Jiří Bermann.

Brzký přesun na led má podle něj zásadní výhody. "Je to samozřejmě výborné zpestření, ale to není to hlavní. Mladí hráči především neztrácejí na delší dobu kontakt s ledem. Znovu si obují brusle, osahají hokejku, pomáhá jim to," popisuje Bermann, a v souvislosti s obvyklou suchou přípravou dodává: "Jako hokejisté dělají čtyři měsíce v roce aktivity, které jsou pro ně svým způsobem nepřirozené. Proto jsme pauzu, která jinak hráče přes léto bez ledu čeká, chtěli co nejvíce zredukovat," vysvětluje.

Ledová plocha v Home Credit Areně je v permanenci od pondělního rána až do konce týdne takřka nepřetržitě. První kategorie na ni vyrážejí ještě před školním vyučováním, poslední hokejisté pak led opouštějí až ve večerních hodinách. Kromě těch úplně nejmenších Tygrů se na ní postupně objevují všechny kategorie.

"Dlouho se vedou debaty, jestli by nebylo pro hokejisty lepší být na ledě celoročně. Pro nás je perfektní, že můžeme v červnu alespoň týden strávit na ledové ploše. Musím především poděkovat vedení, že nám to umožňuje, protože si uvědomuji, že to není nic samozřejmého a jednoduchého," uzavírá Jiří Bermann.

Jednotlivé kategorie se na ledě Home Credit Areny budou připravovat až do pátku. Tréninky jsou volně přístupné rodičům, vstup je umožněn hlavním vchodem u infopultu.

Děti trénink HCA

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení