Akademie Bílí Tygři Liberec

Mladí Tygři se objeví na kempech reprezentace U20 i U17

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Nová sezóna se rozjede až v září, mládežnické reprezentace však již nyní čekají první přípravné duely. Své nominace na úvodní kempy, jejichž součástí budou i přátelská utkání, oznámily i realizační týmy české U20 a U17. Na soupisku obou mužstev se vešlo i několik zástupců tygří smečky.

Pro českou dvacítku je tento rok velmi speciální, neboť vrcholem pro ni bude domácí mistrovství světa, které budou na přelomu prosince a ledna hostit Ostrava s Třincem.

Ročník začne nejstarší mládežnická reprezentace tradičním kempem ve Finsku, který se bude konat od 19. do 27. července. Trenér Václav Varaďa na něj povolal osmadvacet hráčů, mezi nimiž najdeme i dva liberecké borce. Konkrétně brankáře Lukáše Paříka a útočníka Michala Teplého, kteří nedávno prošli draftem NHL.

Českou U20 čekají ve finském Vierumäki i čtyři zápasy. Nejdříve se utkají s domácí devatenáctkou a poté se stejně starými vrstevníky ze stejné země. Po dni volna mají reprezentanti na programu dvojutkání se Švýcarskem.

S týmem ze země helvétského kříže se utká i česká sedmnáctka. Tu pro změnu čeká kemp v Třemošné, načež odcestuje do švýcarského Romanshornu, kde se ve dnech 18. až 20. července třikrát utká s domácím celkem.

U17 se nově chopil Václav Eismann, jenž na svou první zápasovou akci nominoval i Tygry Jakuba Šedivého, Petra Gajdu a Adama Měchuru. Na kemp v Třemošné navíc odjede i brankář Daniel Král.

Všem mladým šelmám gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí v českém dresu!

Nominace U20

Brankáři:
Daniel Dvořák (Hradec Králové), Lukáš Pařík (Liberec), Lukáš Dostál (Kometa Brno).
Obránci:
Tomáš Dajčar, František Klejna, Jan Mlčák (všichni Litoměřice), Jan Štibingr (Slavia Praha), Radek Kučeřík (Kometa Brno), Libor Zábranský (Fargo Force, USHL), Zack Malík (Plzeň), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL).
Útočníci:
Michal Teplý (Liberec), Otakar Šik (Litoměřice), Zdeněk Sedlák (Kärpät Oulu, Finsko), Vojtěch Střondala, Karel Plášek (oba Kometa Brno), Petr Čajka (Erie Otters, OHL), Radek Mužík (Plzeň), Filip Koffer (Pardubice), Adam Raška (Třinec), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Martin Lang (Kamploops Blazers, WHL), Michal Kvasnica (Portland Whitehawks, WHL), Přemysl Svoboda (Litvínov), Tomáš Mazura (Providence College, NCAA), Jakub Lauko (Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL), Marcel Barinka (Halifax Mooseheads, QMJHL).

Program zápasů

Pondělí 22. července:
17:00 Finsko "19" – Česko
Úterý 23. července:
17:30 Finsko "20" – Česko
Čtvrtek 25. července:
17:30 Švýcarsko – Česko
Pátek 26. července:
17:30 Švýcarsko – Česko

Nominace U17

Brankáři:
Tomáš Suchánek (Přerov), Filip Maláč (Jihlava), Daniel Král (Liberec – jen na kemp v Třemošné).
Obránci:
David Špaček (Plzeň), David Moravec (Mladá Boleslav), Jakub Šedivý (Liberec), Marek Chvátal (Jihlava), Ondřej Cubo (Lukko Rauma, Finsko), Tomáš Machů (Vítkovice), Filip Šindelek (Zlín).
Útočníci:
Petr Moravec, Lukáš Pajer (oba Hradec Králové), Jan Půček (Mladá Boleslav), Petr Gajda, Adam Měchura (oba Liberec), Jan Krupička (Sparta Praha), Jakub Altrichter (Lidingö Vikings, Švédsko), Matouš Menšík (Kärpät Oulu, Finsko), Daniel Herčík (Pardubice), Marek Brada, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Michal Ramik (Třinec), Gabriel Szturc (Havířov).

Program zápasů

Čtvrtek 18. července:
17:00 Švýcarsko – Česko
Pátek 19. července:
15:00 Švýcarsko – Česko
Sobota 20. července:
11:00 Švýcarsko – Česko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení