Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča po Motoru: Makali jsme, dřeli jsme... Nemáme se za co stydět

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři měli v souboji tabulkových sousedů střeleckou převahu, to jim ale k vítězství nestačilo. Motor totiž dvěma góly v třetí třetině zvrátil vývoj utkání na svou stranu a z Liberce si tak odvezl všechny tři body. Jedním ze světlých momentů byl gól Marka Zachara, kterého hezkou přihrávkou přes celé hřiště našel gólman Petr Kváča. „Hlavně jsem chtěl kotouč rychle vyhodit, Marek tu situaci dobře přečetl a krásně zakončil," popisuje situaci liberecký gólman.

Jak se za pro vás nešťastným utkáním ohlížíš?
Je to velká škoda, hodnotí se mi to těžce. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Makali jsme, dřeli jsme... Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Ukázali jsme ale věci, na kterých pracujeme celou sezonu. Nemáme se za co stydět.

V utkání jsi měl jen patnáct zákroků. Jak těžké to pro gólmana je, když na něj neletí tolik puků a není tím pádem v takovém tempu?
Rozhodně to není lehké, když tam jen stojíte a koukáte. Na druhou stranu to je vizitka kluků přede mnou, že soupeře do tolika střel nepouštějí. Když už nějaký kotouč projde, tak je mým úkolem ho chytit, to se mi bohužel tentokrát dvakrát nepodařilo.

U vítězného gólu Motoru to vypadalo, že tě rána Milana Gulaše trochu překvapila...
Kotouč škrtl jednu z hokejek a já jsem ho bohužel nestačil přikrýt tak, aby nevypadl. Tu střelu jsem čekal, bohužel mi to ta teč hodně zkomplikovala.

Velkou měrou jsi se podílel na jediné vaší vstřelené brance, když jsi přes celé hřiště našel Marka Zachara. Jak jsi tu situaci viděl z tvého pohledu?
No, nevím, jestli jsem ho úplně našel (smích). Chtěl jsem hlavně kotouč rychle rozehrát na obránce, bohužel jsem ho držel až moc dlouho, takže jsem ho pak jen rychle vyhodil. Marek situaci výborně přečetl a krásně zakončil.

Je právě práce s hokejkou jedním z prvků, které trénuješ?
Určitě to je jeden z detailů, na kterém gólman musí pracovat pořád. Měl bych klukům rozehrávkou pomáhat, takže se na to v trénincích zaměřuji.

Dokázal bys z pohledu gólmana říci, co bylo v liberecké ofenzivě největším problémem?
Od toho já tam nejsem, to se mi těžce hodnotí. Jak jsem ale říkal, myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Musíme to hodit za hlavu, jedeme dál!


Petr Kváča v pozoru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení