Akademie Bílí Tygři Liberec

Po měsíci v zápase a hned s nulou. Kluci mi moc pomohli, děkuje Daniel Král

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V zápase juniorů s Třincem (7:0) bylo pro diváka snadné nechat se unést parádními akcemi v útočném pásmu. Velké uznání ovšem zaslouží také precizní výkon Daniela Krále mezi tyčemi! "Zaslouženě jsme vysoko zvítězili," pochvaluje si Král po 27 zákrocích.

Jak náročná nula to pro tebe byla?
Musím říct, že kluci hráli do obrany opravdu výborně, strašně moc mi to usnadnili. Děkuju jim za to, protože to pro mě kvůli jejich pomoci zase tak těžká nula nebyla.

Ukázalo se to nejvíce ve dvojnásobných oslabeních?
Určitě, byla to pro nás velká zkouška. Dvakrát jsme dlouho hráli tři na pět, zvládli jsme to výborně. Kluci na mě skoro nic nepustili a když už něco prolétlo, obvykle to nebyly nijak zvlášť náročné střely.

I kvůli účasti na předčasně ukončeném MS U20 jsi teď docela dlouho nechytal, že?
Do zápasu jsem nenastoupil asi měsíc. Popravdě jsem z toho měl trošku strach, začátek pro mě byl těžší. O to důležitější bylo, jak mi to spoluhráči usnadnili. Pak jsem se do toho dostal a cítil jsem se dobře.

V zápase jste naprosto dominovali, nepřekvapilo tě to trochu? Třinec měl v posledních týdnech velmi dobrou formu a asi jste čekali napínavější zápas.
Jak říkáš, předpokládali jsme, že to bude hodně těžké. Je pravda, že jsme byli po celou dobu utkání lepším týmem a zaslouženě jsme vysoko zvítězili.

Tvá nula v závěru trošku visela na vlásku, Třinec trefil tyč. Co ti prolétlo hlavou?
Už se mi několikrát stalo, že jsem v posledních minutách podobným způsobem o nulu přišel. Říkal jsem klukům, ať hrají na jistotu. Zvládli jsme to velmi dobře, nula udělá radost! (úsměv)

V pátečním utkání vychytal čisté konto Štěpán Vopravil. Gratulovali jste si navzájem?
Jojo, jsme šťastní, že nám to oběma vyšlo v rozmezí dvou dní. I zápas s Havířovem hráli kluci výborně, taky Štěpovi pomohli. Samozřejmě jsme za nuly rádi.

Už ses trošku dostal ze zklamání ohledně ukončeného mistrovství světa juniorů?
Asi to pořád všichni máme trošku v hlavě. Musím ale říct, že to pro mě i tak byla fantastická zkušenost. Byl jsem tam s o rok staršími hráči a přes všechny komplikace jsem si to moc užil. Jsem vděčný, že jsem dostal příležitost tam jet, i jako trojka.

Za rok bys navíc mohl mít ještě lepší pozici, pokud se ti bude dařit...
Je to ještě daleko. Kdybych dostal tu možnost, byla by pro mě určitě výhoda, že jsem tam nakoukl už letos. Všechno se každopádně bude odvíjet podle aktuální formy. Mám to ve svých rukách!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení