Akademie Bílí Tygři Liberec

Pod lupou: Charvát nechyběl u tří branek a podepsal se pod čisté konto

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Utkání se Slavií se výběru U18 povedlo se vším všudy. Zisk tří bodů, šest vstřelených gólů a čisté konto Kristiána Nováka - to se počítá. Hodně vidět byl i Adam Charvát, který byl naším Tygrem pod lupou! „Hlavně, že jsme vyhráli,“ těšilo nejvíce řízného beka.

Adam naskočil do zápasu ve druhé obranné dvojici po boku Jakuba Žůrka a spolupráci si jen a jen pochvaloval. „S Kubou hrajeme posledních pár zápasů. Hodně se snaží mi přihrávat na modrou a klape to. Myslím, že nám to spolu docela jde,“ kvitoval po zápase se Slavii, do jejíž sítě nasměroval liberecký tým kotouč hned šestkrát.

Poprvé zahrozil mladý zadák v přesilové hře, jeho projektil od modré však v síti neskončil. „Zrovna mi přihrával Kuba Žůrek. Jsme domluvení, že budeme hodně střílet a tlačit se do brány. Škoda, že z toho nepadl gól,“ posteskl si.

Dobrá přesilovková rána jako by Charváta nakopla a hned o pár minut později si drzou kličkou řekl o faul. V následné přesilové hře s pukem pronikl do útočného pásma a založil akci, která vedla ke gólu na 2:0. „Zavezl jsem puk do pásma. S Kubou Rychlovským jsme to vybojovali nahoru, on pak vystřelil a Kuba Žůrek dával gól z předbrankového prostoru.“

Adamovi se dařilo i v prostředním dějství a nechyběl u další branky. „Ta situace se mi úplně nevybavuje, ale určitě z toho mám radost,“ přikývl obránce, který následně po ostřejší výměně názorů s protihráčem vybojoval už druhou početní výhodu. „Dohrál jsem ho u mantinelu a on mi dal pěstí. Sice jsem se po něm ještě trochu ohnal, ale i tak z toho byla přesilovka.“

Ve třetí třetině přišla odměna v podobě asistence u gólu Petra Šafařovského. „To bylo takové náhodné. Puk se tam odrážel z hole na hůl,“ okomentoval inkriminovanou situaci se vší skromností. „Hlavně, že jsme vyhráli,“ dodal k úspěšně zvládnutému utkání, které jeho parta zvládla poměrem 6:0.

Sečteno podtrženo, Adam v utkání nechyběl u poloviny branek, přispěl k čistému kontu Kristiána Nováka a výrazně se přičinil o tříbodový zisk. Jako svůj nejlepší moment v utkání označil založení přesilovkové akce, na jejímž konci skóroval jeho parťák Jakub Žůrek. A chvíle, kdy mu v utkání nejvíce zatrnulo? „Nic takového!“ odpověděl křišťálově jasně.

Jako asistent kapitána je Adam pro soubor Milana Plodka velmi důležitým hráčem, kterého trenér posílá jak na přesilovky, tak na oslabení. „Sedí mi všechny herní situace. Nevidím v tom zásadní rozdíl,“ říká obránce s číslem osmnáct.

Výběr do osmnácti let se také může opřít i jeho tvrdou fyzickou hru. Charvát si totiž velmi často a s chutí chodí pro ostré hity a pro tvrdou ránu nejde daleko. „Mám to rád a trenéři to po nás vyžadují. Je to taková moje přednost, tak se ji snažím hodně využívat. Myslím, že v tom nejsem špatný, tak se tím snažím týmu co nejvíc pomáhat. Někdy se přidají i ostatní.“

Jeho síla tkví i v jeho ofenzivním talentu. Však se ho také liberečtí kouči v sezóně častokrát nebáli nasadit do útoku. „Trenéři mi řekli, že by to rádi trochu oživili a že mě zkusí. Dělám maximum a pomáhá mi to i v obraně, takže se neztrácím a vím co dělat, když zaútočím,“ popsal výhody zkušeností z útočných řad.

#18 Adam Charvát


Góly:                      0
Asistence:                 1
Body:                      1
Trestné minuty:            0
+/-:                      +2

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení