Akademie Bílí Tygři Liberec

Podařilo se nám zlomit prokletí, těšilo Richarda Loba. Jeho šestnáctka se porve o finále

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Čtyři přesilovkové trefy v rozhodujícím třetím duelu série se Slavií vystřelily libereckou šestnáctku do extraligového semifinále. „Kluci to odmakali srdcem,“ radoval se z postupu hlavní kouč týmu Richard Lobo. Jeho svěřence teď čeká Kladno.

Jaký byl rozhodující třetí zápas?
Nejprve bych chtěl klukům z obou týmů pogratulovat k tomu, jak to odbojovali. Slavia nám byla super soupeřem. Třetí zápas byl těžký. Věděli jsme, že to rozhodnou detaily jako přesilovky a oslabení. Za celou sérii nepadl gól v situaci pět na pět, takže početní výhody byly jednoznačně rozhodující. My jsme je dnes zvládli lépe než Slavia. Ve třetí třetině se nám podařilo vstřelit tři branky v přesilovkách, čímž jsme zlomili soupeřův odpor. Oba týmy byly vyčerpané, hrály na pokraji svých sil, ale k nám se přiklonilo štěstí.

Čím Slavia nejvíce vynikala? Byla to její zarputilá defenziva z prvních dvou duelů?
Určitě. Pražané mají skvělou defenzivu a za ní výborného gólmana. Nám se až ve třetím zápase podařilo zlomit naše prokletí, kdy jsme nedávali góly. Zaplať pánbůh, že tahle série měla šťastný konec pro nás.

Po druhém zápase jste říkal, že byste ideálně chtěli rozhodnout už v první třetině. To se nepovedlo, a dokonce jste prohrávali...
Byl to obrázek celé série. V první třetině jsme měli tlak a spoustu šancí, ale nepodařilo se nám je proměnit. Naopak Slavia vždycky ten gól dala. Museli jsme ve všech utkáních potvrdit, že zvládneme vyrovnat a otáčet zápasy. Jen v prvním duelu jsme vedli 1:0, jinak jsme pokaždé inkasovali jako první. Pro kluky je to těžké. Cítí, že tlačí a že mají spoustu šancí a pak najednou dostanou gól. Jsou to přece jen ještě děti, v hlavách je to zlomí a je pro ně těžké se z toho oklepat. Se Slavií to zvládli perfektně. Odehráli to srdcem.

Jaká byla atmosféra v kabině po těch dvaceti minutách, kdy to nevypadalo dobře?
Myslím si, že jsme všichni věřili, že to můžeme zvládnout. Celou sérii jsme cítili, že máme navrch. Nakonec se ukázalo, že to tak opravdu asi i bylo.

V druhé třetině se s tresty jako by roztrhl pytel. Překvapilo vás to?
Vyloučení bylo dost. Věděli jsme, že tyhle budou rozhodovat. Fauly to byly, o tom se nedá diskutovat.

Jsou přesilové hry aktuálně vaší největší zbraní?
To nevím, povedly se nám vyloženě až ve třetím zápase. Předtím jsme zase třeba dávali góly v oslabení. V rozhodujícím duelu ale naší zbraní určitě byly, díky nim jsme postoupili.

Jaká jsou vaše očekávání před blížícím se semifinále?
Zase to bude těžká série s vyrovnaným soupeřem. Těšíme se na to! Teď je potřeba dobře zregenerovat, kluci jsou unavení. Doufám, že to zvládneme. Začínáme doma, což by mohla být trošku výhoda.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení