Akademie Bílí Tygři Liberec

Poslední derby v základní části! Zvítězí Tygři nad Boleslaví?

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - První únorová neděle bude patřit třaskavému střetnutí Bílých Tygrů s Mladou Boleslaví. V základní části se tyto celky střetly již třikrát a v posledním případě odcházeli Severočeši jako vítězové. Budou úspěšní i tentokrát? Utkání 50. kola Tipsport extraligy začíná v nedělních 16 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Faktor hry v oslabení

Liberečtí hokejisté v posledním duelu s Kladnem přerušili sérii dvou proher. Na ledě Rytířů zvítězili díky výkonu Jaroslava Pavelky a s přispěním branek mladíků 3:1. Premiérový bod za asistenci si v tomto utkání připsal obránce Jakub Šedivý. Za zmínku stojí také velmi povedený debut lídra střelců juniorské extraligy Adama Měchury. Ten v zápase odehrál dvanáct minut a hned v prvním střídání se uvedl velkou šancí. Velkým pozitivem libereckých hokejistů je hra v oslabení, se kterou jim náleží třetí příčka v tabulce. V roce 2022 Severočeši dokonce v oslabení inkasovali pouze čtyřikrát!

Středočeši naopak svůj minulý zápas prohráli. Na domácím ledě marně ostřelovali plzeňskou klec a Škodovce tak podlehli 0:3. Ačkoliv začali Bruslaři tuto sezónu dobře, postupně se tabulkou propadli až na současné desáté místo. Zároveň mají za posledních deset utkání nejhorší formu z celé extraligy se ziskem devíti bodů z třiceti možných. Podíl na této bilanci má i jejich hra v oslabení, se kterou se řadí až na třinácté místo tabulky. O něco úspěšnější jsou ale v přesilovkách, ve kterých vstřelili téměř třetinu svých branek.


Jaroslav Pavelka ve střehu. FOTO: Roman Mareš

Koho sledovat

Pokud do utkání znovu nastoupí Adam Měchura, rozhodně se jej vyplatí sledovat. Čerstvě devatenáctiletý útočník, který debutoval v hlavním týmu proti Kladnu, vede juniorskou extraligu v počtu vstřelených gólů. V dosud odehraných 29 zápasech za tygří U20 vsítil již 44 branek a k tomu přidal 23 asistencí.

Na straně boleslavských hokejistů bude zajímavé sledovat, koho postaví trenérský štáb Bruslařů do brány. Mladá Boleslav se totiž může chlubit vyrovnanou gólmanskou dvojicí Jan Růžička a Gašper Krošelj. Oba si dělí porci zápasů téměř rovnoměrně a velmi podobnou mají i úspěšnost zákroků.

Rozdíl jediné branky

V této sezóně se Severočeši s hokejisty Boleslavi střetli již třikrát. Jako vítězové odcházeli Bílí Tygři pouze v posledním střetnutí, každé z těchto utkání navíc skončilo rozdílem jediné branky! Bude se tento scénář opakovat i počtvrté? Derby s Bruslaři jsou tradičně vyhrocená a dá se očekávat velmi vyrovnaný souboj o důležitý bodový zisk.

Od pátého do desátého místa je tabulka stále velmi vyrovnaná. Vyhrají Tygři i tentokrát a přiblíží se tak elitní čtyřce? To se dozvíme v nedělních 16 hodin, kdy padne úvodní buly posledního derby základní části!

Poslední vzájemný zápas

BK Mladá Boleslav vs. Bílí Tygři Liberec 3:4
Branky a nahrávky: 21. O. Najman (P. Kousal, Pláněk), 25. Ševc (O. Najman, P. Kousal), 54. P. Kousal (O. Najman, Kantner) – 3. Klapka (Rychlovský, Štibingr), 24. Birner (Klepiš, M. Rosandić), 29. A. Najman (M. Rosandić, J. Vlach), 34. J. Vlach.
Souboj bratří Najmanů o kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení