Akademie Bílí Tygři Liberec

Potřebovali jsme to jako jako sůl, hodnotí bodový zisk Michal Bulíř

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Kateřina Hamplová

Severočeši si po úterním vítězství nad Kometou konečně spravili chuť a můžou se tak radovat z přerušení nepříjemné série. V utkání měli Tygři k dispozici pouze dvě přesilovky, jednu z nich však proměnili důležitým zakončením Michala Bulíře. „Nebyla to vůbec sehraná situace nebo signál, šli jsme tam prostě s tím, že budeme střílet,“ popisuje.

Utkání s Kometou mělo z vaší strany lepší parametry než v předchozích utkáních. Jak jsi s výkonem týmu spokojen?
Konečně jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Myslím, že to bylo vidět, celé mužstvo bylo stmelené a organizované. Potřebovali jsme to jako sůl, ale už několik zápasů dozadu. Jsme rádi, že to vyšlo teď, snad to bude výhra, od které se odpíchneme, a uděláme sérii, která bude přesně opačná.

Minulý rok jste prohráli rovněž pětkrát za sebou a poté jste urvali tři body na Spartě. Vidíš tu jistou paralelu?
Je to tak. Bavili jsme se o tom i v kabině, loni jsme byli v úplně stejné situaci. Duel na Spartě to tenkrát zlomil. Utkání s Kometou se k tomu dá celkem přirovnat. Zápas probíhal tak, jak jsme chtěli my. Když diktujete tempo hry, tak to soupeře znejistí. Až na ten závěr jsme Brno podle mě k ničemu vážnějšímu nepustili. Důležitá byla naše obětavost, agresivita a důraz v soubojích.

Moravané ovšem v závěru snížili na rozdíl jediné branky. Jak moc vás to znervóznilo?
Když vedete o jednu nebo dvě branky, tak to bývá tak, že soupeř si v závěru chce ten tlak vytvořit. Možná nás to trochu znervóznilo, v závěru jsme byli obětaví a rozhodla naše hra. Jednoduše jsme puky posílali pryč z obranného pásma a tím jsme to dotáhli do konce.

Odehrávalo se před zápasem v kabině něco zvláštního?
Vážné promluvy v kabině jsme měli už i před předchozími duely. Ta série proher byla dlouhá. Říkali jsme si hodně věcí a konečně se to zlomilo.

Jak se ohlížíš za svým přesilovkovým gólem? Byla to celkem rychle sehraná akce, takto byste si asi přáli, aby to vypadalo...
Konečně jsme se prosadili i v početní výhodě. Nebyla to vůbec sehraná situace nebo signál, šli jsme tam prostě s tím, že budeme střílet. I z té nepovedené rány se to tam podařilo došťouchnout.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení