Akademie Bílí Tygři Liberec

Pro rok 2019 máme dohráno! V jakých pozicích stráví mládežnické celky přestávku?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnický hokej je v roce 2019 minulostí. Na programu je nyní přestávka až do začátku nového kalendářního roku, po němž se kolotoč všech soutěží znovu rozeběhne. V jakém rozpoložení stráví liberecké týmy vánoční svátky?

Juniorka

Svěřenci Milana Plodka se prakticky po celý dosavadní průběh sezóny drží ve vyrovnaném středu tabulky, aktuálně jim patří dvanácté místo. Na příčky, které nezaručují postup do bojů o play-off mají vcelku komfortní náskok čtrnácti bodů. Produktivitě vévodí Jan Křepelka, Lukáš Nezbeda a Michael Drábek, do týmu se navíc daří zabudovávat nadějné hráče dorosteneckého věku.

Dorost

Výběr do sedmnácti let obhajuje loňský titul. Momentálně bojuje ve skupině o pořadí v play-off, kde už naráží výhradně na kvalitní soupeře. Tygři zatím dva zápasy vyhráli a jednou padli. Tabulku týmového bodování s náskokem vede kapitán Tomáš Trunda, daří se ale také Jakubu Hujerovi či Filipu Křížovi. Ve výborném světle se ukazuje i například Mikuláš Jenčovský nebo slovenský bek Richard Patzelt.

Devátá třída

Deváťáci na hokejové mapě spadají pod soutěž Královéhradeckého kraje, stejně jako ostatní žákovské výběry vyjma páté třídy. A nevede se jim vůbec špatně! V tabulce jim náleží třetí stupínek, lépe už si vedou pouze Jihlava a Mladá Boleslav. Forvard Jaromír Pérez je dokonce nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, bodově se velice vede Radku Janatovi a obránci Jakubu Ehrenbergerovi. Šelmy teď na svém kontě mají tři vítězství za sebou.

Osmá třída

Svěřenci trenérů Vojtěcha Fialy a Libora Daňka načali druhou část sezóny. A nevstoupili do ní spatně, ze tří duelů pro ně dva skončily vítězně. Ve zmíněných zápasech se po bodové stránce dařilo Jakubu Jínovi a obránci Jacobu Ficencovi, povedenou sezónu nicméně prožívají také třeba Hamudi Moussa a Tomáš Kučera.

Sedmá třída

Tygří sedmá třída si zatím soutěž naprosto podmaňuje. Z patnácti utkání si připsala obdivuhodných čtrnáct výher! To vše navíc při dominantním skóre 122:56. Imrich Maxin s Adrienem Bartovičem vévodí bodovému pořadí celé soutěže, velmi efektivní je však tradičně také David Rozsíval či Matěj Bajer.

Šestá třída

Také šestka zatím dělá svými výkony velkou radost. V patnácti zápasech, ve kterých se představila, poznala jen dvakrát pachuť porážky! Nyní výběr Ctibora Jecha a Václava Lacka rozehrává druhou fázi sezóny a vkročil do ní dvěma úspěchy a jednou porážkou.

Pátá třída

Páťákům se v úvodu ročníku dařilo. Po sérii pěti výher nicméně čtyřikrát za sebou padla. A ačkoliv už nepříznivou šňůru přestřihla, Česká Lípa s Turnovem ji odsunuly na třetí pozici. Nejproduktivnějším Tygrem je momentálně Matyáš Čančík.

Nezbývá než si přát, aby si mladé šelmy všech kategorií přenesly herní pohodu a nadšení také do nového roku 2020!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení