Akademie Bílí Tygři Liberec

Puk jsem si schoval, asi se na něj budu každý den koukat, směje se střelec hattricku Adam Musil

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Konečně to tam Tygrům napadalo! Svěřenci trenéra Patrika Augusty si proti Energii vybrali střeleckou smůlu z předchozích zápasů a vyhráli vysoko 7:3. Velkou měrou se na vítězství podílel Adam Musil, který vstřelil svůj první hattrick v profesionální kariéře. Co po zápase útočník se čtrnáctkou na zádech říkal a kolik bude muset za hattrick přispět do týmové kasy?

Nakonec jste vyhráli o čtyři branky, byl ale průběh utkání opravdu tak jednoznačný?
Byl to těžký zápas. V první třetině padlo hodně gólů, naštěstí jsme se tím ale nenechali rozhodit a dotáhli jsme to do vítězného konce. Za dnešní výkon jsme strašně rádi, protože v minulých zápasech se nám moc nedařilo, dneska se to konečně zlomilo, tak doufejme, že v tomhle duchu budeme pokračovat dál.

V minulých zápasech jste se potýkali s problémy v koncovce, teď jste hned v první třetině nastříleli čtyři góly. To musela být velká psychická vzpruha...
To bezesporu. Pro všechny to byla taková úleva. Na druhou stranu to však bylo jen jedno utkání, nesmíme ho přeceňovat a musíme dál pokračovat v tvrdé práci.

Nastoupil jsi v elitní formaci, jak se ti v ní hrálo?
Bylo to super. Těší mě, že ve mě měl trenér takovou důvěru. Tomáš Filippi a Michal Birner patří mezi top hráče v Evropě, jejich kvalita byla určitě znát. Nicméně si myslím, že kvalitní máme všechny lajny.

Schoval sis po zápase puk?
Jojo, dali mi ho kustodi. Byl to můj první hattrick v profesionální kariéře, takže si kotouč dám někam na poličku do pokoje a asi se na něj budu každý den koukat.

Už víš, kolik tě první hattrick bude v kabině stát?
Něco tam kluci říkali, levné to určitě nebude. Ještě zkusím něco usmlouvat, ale cena asi moc dolů nepůjde.

Všechny góly v letošní sezóně jsi zatím dal Karlovým Varům. Dovedeš si vysvětlit, čím to je?
Nedovedu. Měl jsem šance i proti jiným týmům, ale ani jedna mi tam nepadla. Jsem rád, že alespoň proti těm Varům mi to vyšlo. Nemyslím si ale, že by Energie byla mým oblíbeným soupeřem, spíš jsem v těch dvou zápasech měl více štěstí.

Čeká vás reprezentační pauza, jak ji strávíte?
Teď máme dva dny volna, takže si trochu odpočineme. Po tom náročném programu, co jsme měli, to potřebujeme. Pak nás čekají tři kvalitní tréninky a poté jedeme do Olomouce. Budeme dál makat a doufat, že se nám ta tvrdá práce vyplatí v nadcházejících zápasech.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení