Akademie Bílí Tygři Liberec

Sedmáci opanovali Memoriál Jaroslava Kasíka! Ve finále přehráli Chomutov

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Paráda! Bílí Tygři podruhé za sebou vyhráli domácí Memoriál Jaroslava Kasíka. Letošní pouť turnajem zahájili porážkou se Slavií, poté už však ani jednou nepadli a ve velkém stylu si dokráčeli až pro zlaté medaile. Celému týmu patří velká gratulace! Všechny duely šelem odchytal Sebastian Charvát, střelecky zářil zejména Šimon Bělohorský.

Výkony našich mladíků se v průběhu turnaje nesly ve vzestupné tendenci. Hned na úvod nestačili na Slavii, z porážky se ale poučili a rozehráli se do parádní formy, která jim vynesla až vítězství v turnaji. Zřejmě nejtěžší moment pro Tygry přišel ve čtvrtfinále, které v jejich prospěch rozhodla až nájezdová loterie. Poté Liberečtí oplatili Slavii porážku ze skupiny a ve finále si věděli rady s chomutovskými Piráty.

zákl. skupina: Liberec - Slavia 2:6

Góly Liberce: Zeman, Bělohorský.

zákl. skupina: Plzeň - Liberec 2:6

Góly Liberce: Svoboda 2, Beránek 2, Bělohorský, Horák.

čtvrtfinále: Liberec - Sparta 5:4 po náj.

Góly Liberce: Bělohorský 3, Hrabčák, rozh. náj. Svoboda.
Hodnocení trenéra Ctibora Jecha ml.: "Pro nás ani pro soupeře to nebylo snadné, měli jsme už dva zápasy v nohách a hrálo se již v osm hodin ráno. Trošku se to na nás projevilo a půlku utkání jsme tahali nohy. Pak jsme převzali iniciativu, avšak bohužel jsme inkasovali smolný gól na 4:4. Rozhodovaly až nájezdy, při kterých Sebastian Charvát skvěle vyčapal dva pokusy Sparty, zatímco na naší straně Šimon Bělohorský i Jirka Svoboda skórovali."

semifinále: Slavia - Liberec 2:5

Góly Liberce: Bělohorský 3, Beránek, Hrabčák.
Hodnocení trenéra Ctibora Jecha ml.: "Znovu jsme narazili na soupeře, se kterým jsme se utkali již ve skupině. Všichni jsme toužili po finále, což byl náš hlavní turnajový cíl. Navíc jsme chtěli Slavii oplatit předchozí porážku. A povedlo se! Vynikající výkon podpořil Sebastian Charvát v brance. Celý tým bojoval jeden za druhého, každý přispěl svým umem a nadšením."

finále: Liberec - Chomutov 4:1

Góly Liberce: Baksaláry, Bělohorský, Šťástková, S. Kříž.
Hodnocení trenéra Ctibora Jecha ml.: "Piráti měli velmi kvalitní tým, což ukázali i vítězstvím v základní skupině. Výsledek ovlivnil fakt, že jsme měli i kus štěstí. Chomutov trefil snad šest tyček, ale tak to prostě někdy je. Seba Charvát byl ale v bráně fantastický, chytal v parádní formě a celý turnaj nás držel nad vodou. Na rozdíl od Chomutova jsme se dokázali prosadit, dokonce i v oslabení. Prosadily se všechny lajny a zaslouženě jsme vyhráli celý turnaj."

Trenér Ctibor Jech ml. se ohlíží za turnajem:

"Kluci si v kabině vytvořili skvělou atmosféru a od první chvíle jsme hráli parádní hokej. Chtěl bych vyzdvihnout i výkon Chomutova ve finále, byl to opravdu kvalitní soupeř. Jsme rádi za to, jaké tady byly týmy a jakou utvořily konkurenci.

Moc děkuji našim rodičům a všem lidem, kteří se podíleli na bezvadné organizaci turnaje. Každý rodič přispěl ve svém volném čase nějakým dílem a od brzkého rána zde vše chystali. Od nikoho nebyla jediná výtka. Prvenství na Memoriálu Jaroslava Kasíka jsme obhájili vůbec poprvé v historii, za což hráčům patří obrovský dík. Společně složili skvěle pracující celek, každý má svůj podíl na celkovém vítězství."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení