Akademie Bílí Tygři Liberec

Společně se porveme o úspěch, těší se Flynn. Jak těží z inline hokeje?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec – Do poslední fáze přípravy na navou sezónu se samozřejmě zapojil i Oscar Flynn, jenž měl ale vstup na led o něco těžší než ostatní. Důvod? Ještě nedávno bojoval s českou inline hokejovou reprezentací na Světových hrách o zlato. Nyní už však opět vyměnil kolečkové brusle za ty lední.

Jako novic se v liberecké kabině stále ještě rozkoukává, mezi novými spoluhráči už se však aklimatizovat stihl. „Sedli jsme si jako parta, porveme se spolu o úspěch,“ nepochybuje hokejista, jenž už si v extralize zahrál za Mladou Boleslav a Zlín. „Kluci vypadají výborně, myslím, že první tréninky probíhají dobře,“ popisuje rozpoložení kádru na startu hlavní části přípravy. Ta vyvrcholí sérií přátelských zápasů, která začne už 11. srpna.

Na první tréninky se těšil. „Pro mě to byla příjemná změna. Strávil jsem předtím asi čtyři týdny na kolečkových bruslích, takže se do toho musím ještě dostat,“ zmínil své nedávné působení v inline hokejové reprezentaci.

Trenér Patrik Augusta o přípravě
Na hráčích je vidět chuť. Měli jsme nějaké volno, po kterém se všichni vrátili zdraví. Nechci to hodnotit po prvních trénincích, ale vypadalo to slušně.

Na inline hokej jako takový nedá přitom rychlonohý útočník dopustit. „Jsem pořád ve hře, zdokonaluji herní myšlení a baví mě to. Je to můj koníček,“ přiznává. Že má talent i na tuto odnož hokeje, vědí moc dobře i v národním týmu. Vždyť právě s ním získal na nedávných Světových hrách stříbrnou medaili. „Byl to super zážitek. Stříbro beru, ale první místo nám uteklo jen o kousek,“ vzpomínal zrzavý forvard.

Právě rudá barva vlasů sehrála roli i při fotografii s členy reprezentace Irska, pro které je zrzavá typická. Na snímku přitom nemohl chybět ani brankář Dominik Frodl, který je liberecké posile nemálo podobný. „Čekali jsme na zahájení a trvalo to asi čtyři hodiny. Kolem chodily výpravy jiných zemí. Irové šli zrovna kolem, tak jsme se s nimi vyfotili,“ usmíval se Flynn.

Teď už ovšem musí znovu přepnout na odvětví, které je pro něj primární. A to podle jeho slov nebude snadné. „Hokej je úplně jiný sport. Puk je těžší, kolečkové brusle zase jezdí jinak než ty normální. Je to o zvyku,“ řekl na závěr.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení