Akademie Bílí Tygři Liberec

Srážka s lídrem! Tygry čeká po reprezentační pauze těžká zkouška

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Reprezentační přestávka je u konce, Tipsport extraliga se vrací a nabídne už své 24. kolo. Bílí Tygři na domácím ledě přivítají třinecké Oceláře, kterým se zatím skvěle daří a v tabulce se vyhřívají na prvním místě. Utkání začíná s úderem páteční 18. hodiny.

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Začne nová série?

Bílí Tygři to v posledních týdnech měli jako na houpačce. Po nepovedeném období se zvedli a bodovali pětkrát v řadě, přičemž hned čtyřikrát zvítězili v základní hrací době. Pak ale doma nestačili na Olomouc, která v Home Credit Areně v posledním utkání před reprezentační přestávkou uspěla po přestřelce 6:4. Tygrům k úspěchu nepomohly ani povedené individuální výkony Dávida Grígera a T.J. Melancona, oba si připsali 1+1.

Třinečtí jsou na tom zatím lépe, vedou totiž extraligovou tabulku a z posledních deseti duelů devět vyhráli. Opřít se mohou zejména o výbornou hru do defenzivy, méně branek inkasoval pouze Hradec. Slezané zápasy často vyhrávají na nízký počet vstřelených gólů, což se potvrdilo i o víkendu před reprezentační pauzou – hráči s drakem na prsou nejprve přetlačili 2:0 Kladno, pak 2:1 Vítkovice.

Dávid Gríger o prohře s Olomoucí

„Samozřejmě nás to mrzí, zápas jsme začali velmi dobře. Je škoda, že jsme soupeři ještě během první třetiny dovolili se do utkání vrátit. Druhá část pak byla z našeho pohledu katastrofa. Ve třetí třetině jsme se s tím ještě snažili něco udělat, ale už to bylo hodně těžké.“


Neoblíbený soupeř

V pátek naši hokejisté nebudou bojovat "jen" s momentálně nejlepším týmem extraligy, ale také s nepříjemnou bilancí, která vzájemné zápasy provází. Za poslední dva roky odehráli Liberečtí s Oceláři včetně loňské finálové série celkem třináct utkání, z nichž svěřenci Patrika Augusty deset prohráli. Držte Tygrům palce, aby si v pátek reputaci proti svému – po výsledkové stránce – nejméně oblíbenému soupeři vylepšili!

Poslední vzájemný zápas

Třinec - Liberec 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička (TS), 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman).

Uhlídají Tygři Martina Růžičku? (foto: Marian Ježowicz / HC Oceláři Třinec)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení