Akademie Bílí Tygři Liberec

Teď je hlavní natrénovat hlavu, říká o přípravě Birner

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílé Tygry čeká ve středu poslední zápas přípravy, další zastávkou už bude první extraligové kolo na ledě Hradce Králové. Na pondělním setkání s novináři před nadcházející sezónou hovořil i zkušený forvard Michal Birner, pro kterého to bude šestý ročník v tygřím dresu. Jak se ohlíží za výkony v přípravě a jaké jsou podle něj týmové ambice?

Aspoň výsledkově nebyla zatím příprava úplně ideální. Co je potřeba zlepšit do základní části?
Je to proces. Dva zápasy jsme prohráli o gól, jeden na nájezdy. Samozřejmě chceme každé utkání vyhrát, důležité to ale začne být za dva týdny. Ještě nás čeká jeden přátelák a chceme, aby se v něm opakovaly věci, na kterých děláme.

Na výsledky tedy úplně nekoukáte, že?
Loni jsme v přípravě hlavně vyhrávali a start základní části poté nebyl dobrý. Výsledky něco napovídají, ale nejsou to nejdůležitější. Hlavně jde o to, abychom viděli, že se zlepšujeme. Také je potřeba vědět, jak jsme na tom kondičně. Je dobré si zkusit situaci, kdy člověku nejdou nohy a i tak musí udělat všechno proto, aby zápas vyhrál. Je to hodně o trénování hlavy a já věřím, že to do začátku sezóny doladíme.

Trenér Patrik Augusta o zraněních
Tato příprava je zvláštní tím, že jsme kvůli zraněním ještě nehráli v plné sestavě. Jsem ale přesvědčen, že se do příštího pátku další hráči vrátí.

V přípravě vás hodně poznamenala i zranění. Zažil jsi to někdy?
Pamatuji si, že jednou jsme sezónu začínali bez sedmi hráčů základní sestavy. A nebylo to jen na pár týdnů. To bohužel nikdo neovlivní, nikdo nechce být zraněný schválně. Holt se ale takové věci dějí. Aspoň pak dostanou šanci jiní kluci, kteří se díky většímu ice-timu můžou ukázat.

Jak si podle tebe mladí hráči stáli?
Dali nějaké góly, pořád ale mají na čem pracovat. Mezi českou juniorkou a extraligou je velký rozdíl. Věřím tomu, že když tu s námi několik týdnů byli, tak si něco odnesli. Teď jde hlavně o to, aby byli rozdíloví ve své kategorii a my měli kam sáhnout, když přijde nějaká špatná situace.

V první formaci jsi nastupoval převážně s Michaelem Frolíkem a Michalem Bulířem. Jak si zatím sedáte?
Těžko říct, moc jsme toho spolu neodehráli. Nejdřív jsem byl chvíli mimo já, poté zas Frolda. Na tréninku to ale špatné nebylo. Na druhou stranu je asi spíš ideální, když jsou síly více rozložené napříč sestavou. Je začátek září, kdy se pořád hledá optimální složení. Dneska je to takhle, zítra to může být jinak. Věřím tomu, že trenéři ví, co dělají.

Jan Šír o dosavadním průběhu přípravy
Naše výkony zatím nebyly úplně optimální. Doufám, že ve středu na Kladně budeme hrát dobře a naladíme se pozitivně na ligu.

Co v následující sezóně očekáváš od sebe samotného?
Na nějakých individuálních výkonech a rekordech už mi nezáleží. Ani nedokážu říct, kolik toho mám v hokeji ještě před sebou. Během přípravy tomu dávám absolutně všechno a pořád mě to baví, což je důležité.
Jinak mi ale jde jen o to, abychom vyhrávali.

Jaké jsou tedy týmové ambice?
Nechci tu vyhlašovat zběsilé útoky na titul, to by měly jiné týmy, než jsme my. V kolektivním sportu ale rozhodují jiné věci, než je kvalita kádru na papíře. Věřím, že když uděláme dobrou partu a budeme se držet systému, můžeme největší favority minimálně hodně potrápit.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení