Akademie Bílí Tygři Liberec

Trenér Augusta: Do sezóny jdeme s pokorou, ale známe naši sílu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Konec čekání se blíží. Příští pátek zahájí Tygři na ledě Hradce Králové nový ročník, který bude pro Patrika Augustu už čtvrtým v pozici hlavního kouče Liberce. „Věřím, že až přijde 16. září, budeme připraveni!“ říká lodivod střídačky Severočechů.

Všechny přípravné zápasy už máte za sebou. Jaké jsou pocity před začátkem sezóny?
Věřím, že tým je připravený. Letošní příprava byla zvláštní v tom, že se nám nepovedlo odehrát utkání v plné sestavě. Pořád nás provázela menší nebo větší zranění.

Setkal jste se někdy s takovou marodkou ještě před startem soutěže?
Zranění jsou součástí hry, s tím se musíme vypořádat. Aspoň dostali šanci jiní hráči a já měl možnost se na ně podívat.

Tu šanci dostali především mladíci. Zaujal vás někdo konkrétní?
Všichni měli dobré i špatné zápasy. Ukázali, proč jsou v širším kádru, který tu momentálně držíme. Jestli někdo vylétl bych rád hodnotil až po sezóně. Je září, teprve nyní to začne.

Michal Birner o přípravě
Loni jsme v přípravě hlavně vyhrávali a start základní části poté nebyl dobrý. Výsledky něco napovídají, ale nejsou to nejdůležitější.

V přípravě jste odehráli celkem osm zápasů. Jak se za nimi ohlížíte?
V srpnu se nám moc nedařilo v ofenzivě. Jsem ale přesvědčen, že mužstvo je poskládané tak, aby ty góly dávalo. Pořád to byla jen příprava. Sezóna je dlouhodobý proces, který směřuje k jejímu závěru. Určitě bych byl radši, kdybychom zápasy odehráli v sestavě, v jaké jsem si představoval. Bohužel se tak nestalo.

Jakou váhu přikládáte výsledkům z přátelských duelů?
I když jsme prohráli, tak některé zápasy nebyly herně špatné. Spokojený jsem nebyl hlavně s utkáním proti Litvínovu. Něco jsme si k tomu řekli a věřím, že až přijde 16. září úvodní buly, tak budeme nachystaní.

Hlavní byl tedy herní projev?
Musíme se na to koukat tak, že letos byla příprava hodně dlouhá. Hráči mají své rutiny, někteří se rozehrají rychleji, někteří pomaleji. Když je někdo nejlepší první týden v srpnu, tak to neznamená, že bude nejlepší v extralize. Výsledky samozřejmě sledujeme, ale nepřeceňujeme je.

„Je před námi nová sezóna s novým týmem“

První útok hrál většinou ve složení Birner-Bulíř-Frolík, v utkání na Kladně ale došlo ke změně. Jak tedy bude vypadat elitní formace?
Je tou součet mnoha faktorů. Například Michal Birner s Michaelem Frolíkem jsou si typově velmi blízcí hráči, kteří hrají podobný styl hokeje. Asi budu tedy hledat více rychlosti a mládí na křídlo. Kvůli zraněním jsem bohužel na těchto pozicích nemohl některé kluky vyzkoušet. Musíme se s tím ale popasovat.

Své první starty si připsala i velká defenzivní posila Uvis Janis Balinskis. Co říkáte na jeho výkony?
Věděli jsme, proč jsme ho brali. Je to výborný ofenzivní obránce, který hraje solidně i na obranné straně hřiště. Zatím to jen potvrzuje.

Michal Bulíř před začátkem sezóny
Přípravné zápasy nemají takový náboj. Až se rozjede sezóna a plná hala nás požene dopředu, přijde ten moment, kdy nás to nejvíc baví.

Máte před sebou čtvrtý ročník v roli hlavního trenéra Tygrů. Cítíte, že už máte vše zažité?
V hokeji nikdy nevíte všechno, žádná situace se neopakuje dvakrát. Hráči pracují každý den a my v realizačním týmu děláme totéž. Snažíme se obměňovat některé věci, abychom nezajeli do stereotypu. Je před námi nová sezóna s novým týmem. Vstupujeme do ní s pokorou, ale známe naši sílu.

Kladete si nějaké speciální cíle z hlediska herního projevu?
Určitě bych chtěl mít lepší a úspěšnější přesilovku než loni. Dále bych byl rád, abychom zapracovali celkově na ofenzivě a dávali víc gólů.


Trenér Patrik Augusta během letní přípravy

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení