Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři ovládli produktivitu základní části U20!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Základní část DHL extraligy juniorů je minulostí. Bílým Tygrům se kromě týmového hlediska nesmírně vydařila také individuálně. Lukáš Nezbeda se stal nejproduktivnějším hráčem soutěže, Adam Měchura ovládl pořadí střelců a další člen elitní formace Jakub Zajíček obsadil v tabulce bodování čtvrtou pozici.

Lukáš Nezbeda, Adam Měchura a Lukáš Zajíček většinu utkání základní části DHL extraligy juniorů odehráli společně v první liberecké formaci. A spolupráce jim nesmírně sedla. Lukáš Nezbeda uzavřel základní část s neuvěřitelnými 75 body, přičemž hned 61 z nich bylo za asistence. Tygří kapitán v přihrávkách naprosto dominoval, druhého nejlepšího asistenta od něj dělilo propastných 22 nahrávek.

Ve střelbě si hlavní slovo vzal Adam Měchura. Vytáhlý útočník nasázel ve 31 duelech 46 gólů, o jedenáct více, než druhý nejlepší střelec soutěže Eduard Šalé. První útočnou lajnu výborně doplňoval s bilancí 26+39 Jakub Zajíček, který za celou základní část vynechal pouze jedno utkání.

Není divu, že Tygři s takovými individualitami zářili i v řadě týmových ofenzivních statistik. V základní části dokázali vstřelit neuvěřitelných 180 branek, což činí průměr 4,74 gólu na zápas. Zároveň si připsali 13% úspěšnost střelby, největší ze všech celků. Liberečtí se mohli opřít i o skvělé přesilovky, vstřeleným gólem skončila každá čtvrtá početní výhoda.

Věřme, že to našim hráčům bude podobně střílet i ve skupině o účast v play-off, která startuje v úterý!

TOP5 bodování zákl. části

1. Lukáš Nezbeda (Liberec) - 14+61
2. Eduard Šalé (Kometa Brno) - 35+37
3. Adam Měchura (Liberec) - 46+23
4. Lukáš Zajíček (Liberec) - 26+39
5. Robin Kaplan (Pardubice) - 24+34.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení