Akademie Bílí Tygři Liberec

Už by to chtělo, abychom taky jednou vedli, říká Vlach

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Severočeši mají za sebou druhé utkání nové extraligové sezóny, ve kterém proti Kladnu vytěžili dva body za výhru v nájezdech. Ta se ale nerodila hladce. Jak se za zápasem ohlíží Jaroslav Vlach?

V souboji s Kladnem se Tygrům podařilo ve druhé třetině srovnat na 1:1, následně ale hned dvě branky inkasovali. Před třetím dějstvím tak nad ledem svítil nepříznivý stav 1:3. „O druhé přestávce jsme si řekli, že chceme zjednodušit hru a snažit se hrát na bránu. To zafungovalo a nám se povedlo dvěma rychlými góly vyrovnat,“ ohlíží se za týmovým výkonem Jaroslav Vlach. Utkání tak nakonec dospělo až k samostatným nájezdům, ze kterých vzešli vítězně Liberečtí.

Výhru si přitom mohli zajistit už v základní hrací době, několik zajímavých příležitostí ovšem gólem neskončilo. „Škoda, že jsme to nedotáhli za tři body, ale i za dva jsme vděční,“ svěřuje se urostlý forvard.

I výhra na nájezdy je tak pro tygří smečku velmi cenná, vždyť po čtyřiceti minutách ztrácela dvě branky. „I když jsme prohrávali, tak jsme ukázali sílu mužstva a dokázali to strhnout na naši stranu,“ pochvaluje si Vlach. Severočeši tak o prvním víkendu vybojovali dvě výhry, přestože nebyli ani vteřinu ve vedení. Jsem rád, že jsme schopní body urvat, i když v zápase prohráváme. Už by ale chtělo, abychom taky jednou vedli,“ přeje si člen třetího útoku.

Michael Frolík o obratu
Samozřejmě je lepší, když nemusíme dohánět skóre. Je potřeba se soustředit na vstupy do utkání, chceme mít naši hru pod kontrolou. Síla týmu je v tomhle sice super, ale přesto se musíme zlepšit.

V něm společně s Vlachem a Petrem Jelínkem odehrál za Tygry svá první utkání Oscar Flynn, jenž musel celou přípravu vynechat kvůli zranění. „Myslím, že výkon naší lajny nebyl špatný, ale bude chvíli trvat, než si to správně sedne,“ hodnotí Vlach vzájemnou souhru.

„Dokud tým šlape a daří se nám jako celku, na našem útoku nezáleží. Máme čtyři body po dvou zápasech, doufám, že v jejich sbírání budeme pokračovat,“ dodává.


Jaroslav Vlach v tvrdém souboji

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení