Akademie Bílí Tygři Liberec

V naší partě máme něco speciálního, hlásí Adam Musil

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Pod Ještědem se sice utkaly dva celky s nejlepší formou v celé extralize, na ledě to ale tak nevypadalo. Zápas, kterému scházely vyložené šance na obou stranách, nakonec dvěma góly rozhodl Jaroslav Vlach a domácí tak vyhráli 2:1. Jediná branka Zlínských přitom byla hodně kuriózní. „Něco takového jsem ještě nezažil, hlavní ale je, že jsme se z toho oklepali," říkal mladý liberecký útočník Adam Musil.

Utkání začalo v pomalejším tempu, hned v deváté minutě však padl hodně kuriózní gól. V signalizované výhodě přihrával Michal Bulíř zpoza branky na modrou čáru, jenže tam nikdo z Libereckých nebyl a puk nakonec dojel až do prázdné branky. Gól byl nakonec přisouzen Jakubu Šlahařovi, jenž se jako poslední z modro-žlutých dotkl kotouče. „Něco takového jsem ještě nezažil, ale je důležité, že jsme se z toho oklepali a nakonec i skóre otočili,” těšilo Adama Musila.

V druhé třetině už se Tygři zásluhou Jaroslava Vlacha trefili dvakrát do správné sítě a vedení už si do konce zápasu pohlídali. „Bylo to těžké utkání, Zlín hrál velmi dobře. Byl to hodně nepříjemný soupeř, nakonec jsme to ale zvládli, jsme moc rádi za tři body,” těšilo Musila.

Podobně zápas hodnotil i liberecký trenér Patrik Augusta: „Jsme samozřejmě spokojeni s výhrou. Nebylo to ale jednoduché, utkání bylo vyrovnané až do konce. Opticky jsme byli dvě třetiny lepší, do šancí jsme se však moc nedostávali. V závěru jsme byli na můj vkus až moc pasivní, podařilo se nám to ovšem ubránit. Hráči, kteří byli na ledě v posledních minutách, odvedli skvělou práci."

Do utkání už sice nastoupil Michal Bulíř, stále zraněný je ale Michal Birner. Větší prostor tak dostávají mladší hráči, právě Musil teď hraje v druhé formaci. „Kluci, s kterými v druhé lajně hraju, jsou velice kvalitní, takže to je super. Hlavní ale je, že celý tým šlape. Na tom, v jaké lajně se nacházím, tolik nezáleží,” říká s pokorou mladý liberecký útočník.

Tygři tak díky výhře nad Zlínem natáhli svou šňůru zápasů, ve kterých bodovali. To se jim podařilo už šestnáctkrát, z toho navíc prohráli jen jednou! „Žádnou takovou sérii jsem ještě nezažil. Jsem rád, že to je s touhle partou. Myslím si, že tady máme něco speciálního. Musíme ale pořád dál pracovat. Co bylo, to bylo, série nám zápasy nevyhraje," ví liberecká čtrnáctka.

Teď šelmy čekají tři duely proti soupeřům z dolních pater tabulky. V příštím kole se utkají s Kladnem, doma pak vyzvou Olomouc a následně i Pardubice. „Budou to hodně těžké zápasy, nikoho nesmíme podcenit. Všem týmům teď jde opravdu o každý bod. Určitě to nebude lehké, ostatně stejně proti Zlínu, takže se musíme kvalitně připravit," uzavírá Adam Musil.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení