Akademie Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Ostrostřelec Petr Wiencek

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - V minulém díle jsme se zaměřili na výkony Jana Jeníka. I tentokrát zůstaneme v kategorii staršího dorostu. Svou výtečnou formou nás totiž oslnil Petr Wiencek, který v úspěšné sezóně vybojoval post třetího nejproduktivnějšího hráče této kategorie.

Petr Wiencek patří k oporám kategorie, v jejímž dresu nastupuje. Liberecké barvy hájí již od třetí třídy. I přes dlouhou dobu v jednom celku nepřestává svými schopnostmi udivovat. Uplynulá sezóna nebyla výjimkou. Opět totiž byla z jeho pohledu perfektní.

Svůj debut ve starším dorostu si šikovný forvard odbyl již v ročníku 2013/2014, kdy odehrál dva zápasy bez bodu. V dalších dvou letech to byla ale úplně jiná písnička. Během sezóny 2014/2015 nasbíral 27 bodů za 13 branek a 14 nahrávek.

Petr Wiencek s jeho typickým číslem na zádech

O rok později své počínání ještě vylepšil, když si připsal 18 gólů a 22 asistencí. Patřil k největším lídrům svého celku a velkou oporou byl spoluhráčům i v play-off. Obzvláště kombinace po boku Tomáše Nezbedy byla pro soupeře téměř smrtící.

To však nebylo ani zdaleka vše. Wiencek si připsal i několik startů za juniorku, kde by měl od září pravidelně nastupovat. Ve čtyřech duelech vybojoval jeden gól a tři asistence. Vysokou produktivitu navíc obohatil hned třemi plusovými body.

Navíc se "třiadvacítka" představila i při loňském utkání libereckého staršího dorostu s reprezentací do šestnácti let. Zde se opět autor loňských 42 bodů ukázal v nejlepším možném světle, když vsítil dvě ze tří branek šelem. Nicméně na výhru jeho vyvedený výkon nestačil. Šelmy národnímu výběru podlehly 3:4.

Petr Wiencek při rozbruslení

Šikovný forvard s rychlou střelou nám toho jistě hodně předvede i příští sezónu. Na to, jak se mu bude dařit, si budeme muset počkat, nicméně jeho hra rozhodně stojí za detailnější pohled!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení