Akademie Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský: Už jsem se tu zabydlel, máme skvělou partu

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Loni s Jaromírem Jágrem, letos třeba s Petrem Nedvědem. Štěstí na spoluhráče se kladenskému rodákovi Jakubovi Valskému rozhodně nevyhýbá, a tak se mu v novém působišti líbí. Pochvaluje si dobrou partu i nové příležitosti.

Loňská sezona Tipsport extraligy přinesla Jakubu Valskému, tehdy ještě hráči Kladna, příjemné překvapení. Díky stávce v kanadsko-americké NHL se totiž do svého rodného města vrátilo několik hvězd, včetně legendárního Jaromíra Jágra, se kterým si dokonce sám zahrál v jedné lajně. Štěstí se mu nevyhýbá ani letos - je totiž možné, že si zahraje i s Petrem Nedvědem.

Nedvěd byl dříve draftován dokonce před samotným Jágrem a oba platí za mořem za velké hvězdy dodnes, ačkoli hrají jiný hokej. "Nedvěd je stejně jako Jágr extratřída, těším se na něj," říká Valský. "Bude to ale nová zkušenost, protože každý hráč je jiný," dodává a svého přestupu na sever Čech rozhodně nelituje.

"Je to tu super, máme v týmu dobrou partu," říká čtyřiadvacetiletý útočník. S mužstvem podepsal smlouvu 2. května, o necelé dva týdny později se už začal s Bílými Tygry připravovat pod Ještědem na novou sezonu. Se svými spoluhráči úspěšně zvládl první polovinu suchého tréninku a rozhodně se nikam nechystá. "Už jsem se tady i zabydlel," hlásí poté, co strávil celý svůj život na Kladně.

Co ale od mladého forvarda očekávat? V pěti sezonách v extralize nasbíral 46 bodů ve 188 zápasech a k tomu přidal 18 bodů ve 44 zápasech play-off a baráže dohromady. Jak ale vypadá jeho herní projev? "Řekl bych, že jsem důrazný silový hráč, který se často pohybuje kolem branky," vysvětluje. Právě důraz na brankovišti je jedna z věcí, která loni libereckým šelmám chyběla, takže je na co se těšit.

Pro Valského je ale přestupování novou zkušeností, jelikož, jak už bylo dříve řečeno, strávil svou dosavadní kariéru u Rytířů. A právě proto ho čeká ještě jedna nová věc, kterou je prestižní European Trophy. Tu hraje polovina extraligových týmů, mezi něž ovšem, na rozdíl od Liberce, Kladno nepatří. "Mezinárodní hokej jsem ještě neokusil, takže se na tuhle novou zkušenost těším," říká Valský, který se však v minulosti dostal do reprezentace v několika mládežnických kategoriích. Jenže neprosadil se, a tak se mu různá mistrovství světa vyhnula.

To neplatí o další extraligové akci, která ho potká už v září. Celý tým se bude snažit odčinit výpadek z loňského ročníku a Valský má mít zásadní význam. "Musíme chytnout ten začátek, nekoukat na to, jací chceme být, ale odevzdat maximální výkon. Základem pak je udělat play-off," říká Valský, který jistě v úspěch věří.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení