Akademie Bílí Tygři Liberec

Inkasovat při vlastní přesilovce? To si nemůžeme dovolit, zlobil se Petr Nedvěd

Date of publication Author

L i b e r e c – Nadprůměrná porce trestů, góly v oslabení i v přesilovkách a na závěr třinecká radost. Bílým Tygrům bitva s Oceláři nevyšla, přestože ve své sestavě přesně po týdnu přivítali svého kapitán Petra Nedvěda. Dvaačtyřicetiletý útočník se dvakrát zapsal do střelecké listiny, ovšem porážce 2:6 nezabránil.

Co zápas s Třincem rozhodlo? Ve druhé třetině jste vyrovnali na 2:2, ale pak se vaše hra sesypala.
První třetinu jsme neodehráli dobře. Soupeř měl lepší pohyb, čímž nás přehrával a dostával se do šancí. O tom to bylo. Druhá část už byla lepší, tedy alespoň její část. Zlepšili jsme se a vyrovnali i skóre. Ale pak jsme to bohužel nezvládli.

Hodně se hrálo v nestandardním počtu hráčů na ledě, dva góly jste ale paradoxně inkasovali při vlastní přesilovce.
To rozhoduje zápasy, nemůžeme si to dovolit. Hlavně proti Třinci, který má vynikající hráče dopředu. Soupeře především nesmíme pouštět do přesilovek pět na tři.

Měl jsem rehabilitaci, teď už se cítím v pořádku, hlásí Nedvěd

Svůj návrat do sestavy jsi nicméně oslavil dvěma góly. Za zmínku stojí především ten první, kdy jsi vlétl do pásma prudkou střelou zaskočil brankáře.
Nebudu lhát, dostal jsem se do místa, odkud ten gól umím dát. Říkal jsem si, že nemá smysl nic vymýšlet a rovnou jsem střílel. Bylo to do protipohybu, jsem za to samozřejmě rád. Ale šťastnější bych byl, kdyby se nám podařilo vyhrát.

Jak dlouho jsi rozmýšlel, jestli do zápasu proti Třinci naskočíš? Přeci jen jsi dvě utkání kvůli nataženým tříslům vynechal.
V sobotu jsem poprvé potrénoval. Je fakt, že od zápasu s Hradcem, který jsem nedohrál, nastoupil na řadu odpočinek. Ale cítil jsem se dobře. Věděl jsem, že ta pauza na mně bude trošku znát. A měl jsem pravdu, hlavně na začátku. Pak už to bylo dobré.

Takže se už cítíš stoprocentně fit?
Původně jsem chtěl před týdnem proti Hradci ještě třetí třetinu hrát. Ale udělal jsem dobře, že jsem jí vynechal. To bych totiž možná byl mimo hru ještě o něco déle. Bohužel, blbě jsem si to natáhl. Měl jsem ale klidový režim, rehabilitaci a už jsem v pořádku. Ono někdy není od věci si občas oddychnout. Na druhou stranu všichni vědí, že nehrát je pro mě velký trest.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení